Sarımsakların çürüme sorunu son bulacak! Bu yöntemle aylarca taze kalıyor
Yemeklerin vazgeçilmezi sarımsak, doğru koşullarda saklanmadığında hızla çürümeye başlıyor. Özellikle ev hanımları sarımsakların içinin çok çabuk boşalmasından şikayetçi. Sarımsakların uzun süre çürümeden taze kalmasının sırrı haberimizde!
Sarımsak, birçok yemeğe tat veren vazgeçilmez bir lezzet. Ancak bu değerli sebzeyi uzun süre saklamak bazı durumlarda imkansız hale geliyor. Sarımsakların çok kısa sürede içlerinin boşalması ve çürümeye başlaması ev hanımlarının sık sık karşılaştığı bir sorun. Sarımsakları uzun süre saklamanın sırları ise çok merak ediliyor? Peki, sarımsakları taze şekilde saklamak için ne yapmalı? İşte uzun süre taze kalan sarımsakların sırları!
SARIMSAKLARI SOĞUK VE NEMSİZ ORTAMDA SAKLAYIN
Sarımsakların kolayca çürümemesi için alınacak önlemlerden bir diğeri ise sarımsakların sıcak veya ılık olmayan bir ortamda saklanması. Sarımsakların konulduğu yerin serin ve soğuk bir yer olması önemli. Ayrıca sarımsakların nemli bir ortama koymaktan kaçınmak gerekir.
DONAN SARIMSAKLAR ÇÜRÜMÜYOR
Sarımsaklar uzun süre kullanılmayacaksa dondurularak saklanabilir. Çok miktarda alınan sarımsaklar zamanında tüketilmediğinde hızlı bir şekilde çürüyor. Bunun önüne geçmek için sarımsakları ayıtlayarak yada doğrayarak dondurabilirsiniz. İhtiyacınınz olduğunda buzluğunuzdan çıkarıp taze bir şekilde tüketebilirsiniz.