Ramazan'da sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Tok tutan yiyecekler hangileri?

Ramazan Bayramı
Ramazan'da sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Tok tutan yiyecekler hangileri?

Ramazan ayı giderek yaklaşıyor. Bu ayda iyi beslenmek öncelikli konular arasında yer alıyor. 16 saat tutulacak olan oruçta, dinç ve enerjik kalmanın püf noktaları ve Ramazan'da tok tutan yiyecekler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Ramazan ayında sahurda tok tutan yiyecekler!

Ramazan ayında, sahurda yenildiği takdirde tok tutan bazı yiyecekler bulunur. Ramazan ayına da çok az bir zaman kala sahurda tok tutan yiyecekler hızlı bir şekilde araştırılmaya başlandı. Sahurda iyi beslenildiği an Ramazan'da 16 saat tutulan oruç kolay kolay kimseyi zorlamayacaktır. Ramazan ayında özellikle de sahurda yenilen yiyecekler hem enerjik kalmanızı hem de tok kalmanıza olanak sağlayacaktır. Şu sıralarda en çok araştırılan konulardan biri olan Ramazan'da sahurda tok tutan yiyeceklere dair detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...

RAMAZAN'DA SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER NELERDİR?

sahurda ne yenmeli

Zeytin

Zeytin sahurda yenmesi gereken yiyeceklerden biridir. Zeytin aynı zamanda sindirim sistemine de yardımcı olan bir gıdadır. Zeytinin tok tutma özelliği ile de sahur sofralarının en vazgeçilmez besinleri arasında bulunuyor.

Peynir

Protein yönünden besleyici bir besin özelliğinde olan peynir, sahurda tok hissetmenize olanak sağlar. Sahurda iki dilim peynir yiyerek açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Yumurta

Sahur zamanında vazgeçilmez besinlerden olan yumurta, tok tutan besinlerin arasında yerini alıyor. Yumurtayı nasıl tüketeceğiniz sizin damak zevkinize bağlı bir durum. Sahanda olsun rafadan olsun yumurta sahurda mutlaka yumurta yemeye özen gösterin.

Süt

Çay ve kahve sevenler belki sahurda süt tüketmeyi tercih edebilirler. Süt içmek hem rahat uyumanıza olanak sağlar hem de size gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmenizi destekler.

Yoğurt

En besleyici gıdalardan birisi olan yoğurt uyku problemlerine iyi gelir. Yoğurt aynı zamanda sizi tok tutarak acıkmanızı önleyici bir etki gösterir. Yoğurdunuzun içine bir çay kaşığı tarçın ekleyerek kan şekerinizi de dengeleyebilirsiniz.

Çörekotu

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan çörekotu, salata veya yoğurtla birlikte tok tutucu özelliğini gösteriyor. Çörekotu ayrıca mide sorunlarına da birebir.

Çavdar ekmeği

Ekmek tok tutan bir yiyecek olarak halk arasında bilinmektedir. Örnek verirsek de çavdar ekmeği hem bağırsak dostu olması ile hem de tok tutması özelliği ile sahurda tüketilmesi gereken besinler arasında bulunmaktadır.

Muz

Muz, tok tutan meyveler arasında başı çekiyor. Potasyum kaynağı plan yapısı ile muz, sahurda yemek yedikten sonra bir tane tüketilebilir.

RAMAZAN AYINDA SUSAMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

- Sahurda ve iftarda bol su tüketmeye özen gösterin.

- Çay ve kahve tüketilirken aşırıya kaçmamalıyız.

- Aşırı yemek yemekten kaçınmalıyız.

- Tuzlu ve asitli yiyecek ve içecekleri az tüketmeliyiz.

- Sahurda aşırı soslu ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız.

Kaynak: Haber Global TV

Ramazan Ayı sahurda ne yenmeli