Sakın çöpe atmayın! Portakal kabuklarını rendeleyip içerisine karbonat eklediğiniz zaman...
Portakal kabuklarının faydaları saymakla bitmiyor. Portakalı soyup kabuklarını atanlar bu faydaları duyduklarında bir daha çöpe atmayacaklar. farklı faydaları ve kullanım alanları ile portakal kabuklarını değerlendirmek size çok şey katacak. İşte portakal kabuklarını atmamak için sebepler...
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan portakal hem tadı hem de sağlıklı yapısı ile çokça tercih edilmektedir. Portakalı yemek için ise önce kabuğunu soyarız. Kabuklarını soyduktan sonra da çöpe atarız. Ancak portakal kabuklarını çöpe atmak yerine kullanarak birçok faydasından yararlanabiliriz. İşte portakal kabuğunu çöpe atmamak için nedenler:
Dişleri beyazlatır: Portakal kabukları içerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde dişlerde beyazlama etkisi gösterirler. Portakal kabuklarının çöpe atmak yerine dişlerinize sürdüğünüz zaman dişlerinizin kısa sürede beyazladığını göreceksiniz. Dilerseniz portakal kabuklarının iç kısmına bir miktar karbonat serpebilir ve bu şekilde etkisini arttırabilirsiniz.
Aromalı Türk kahvesi hazırlayın: Türk kahvesinin standart halde tüketilmesinin yanında alternatif bazı fikirler ile kahvenizi tatlandırabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için, portakal kabuklarının iç kısmını oyabilir ve Türk kahvenizi ölçek şeklinde ayarlayarak kabuk içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra bu kabuğu bir cezve gibi kullanarak ocakta kaynatabilir, ortaya çıkan eksantrik aromanın keyfini sürebilirsiniz.