Piştikten sonra sakın bir daha ısıtmayın! Bu yemekleri ısıtıp yemek adeta zehir yemekten farksız
Her ne kadar sağlıklı besinler daha olsalar, her yemeğin pişirilmesi ve tüketilmesi konusuna dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Belirli yemek grupları için farklı pişirme ve tüketme kurallarını ilmelisiniz. Bu yemeklerin piştikten sonra kesinlikle ısıtılmaması gerekiyor.
Yemeklerin piştikten sonra yeniden ısıtılması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Bazı gıdalar bir kez piştiğinde yeniden ısıtmak onları adeta zehre dönüştürüyor. Daha sağlıklı bir beslenme düzeni için piştikten sonra bir daha ısıtılmaması gereken gıdalar şu şekilde sıralanıyor:
YAŞAM HABERLERİ
SAĞLIK HABERLERİ
Mantar: Mantarlar için en doğru tüketim pişirildiği anda tüketilmesidir. Mantarın daha sonra tüketmek adına saklanması ve ısıtılması içerisindeki proteinlerin parçalanmasına neden olur. Bu da sindirim sisteminde hasara yol açar. Mantar protein ve mineral bakımından oldukça zengindir. Mantarın sonraki güne bırakılması ve ısıtılmaması ise oksitlenmiş nitrojen ve zararlı serbest radikaller olan toksinlerin oluşmasına yol açar. Bu nedenle yeniden tüketecek iseniz dahi ısıtmamanız öneriliyor.
Pirinç: Pirinç yeniden ısıtılması en riskli gıdalardan biridir. İçerisinde dirençli bakteriler bulunan pirinç tekrar ısıtma işlemine maruz bırakıldığında bu bakteriler ölür ancak toksik maddeler geride kalmaya devam eder. Bu da pirincin yeniden ısıtılması ve oda sıcaklığında bırakılması halinde gıda zehirlenmesine neden olması demek.