Oruçluyken aşı olunur mu? Ramazan'da koronavirüs aşısı olmak orucu bozar mı?

Ramazan Ayı
Oruçluyken aşı olunur mu? Ramazan'da koronavirüs aşısı olmak orucu bozar mı?

Ramazan'da koronavirüs aşısı olmak orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayında ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyen kişiler ile oruç tutmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ramazan ayı için geri sayım sürerken Ramazan'da koronavirüs aşısı olmak orucu bozar mı? günün en çok araştırılan soruları arasında bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılı dini günler namaz vakitleri takvimine göre bu sene Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi gününde idrak edilmiş olacak. Peki Ramazan'da koronavirüs aşısı olmak orucu bozar mı? Oruçluyken aşı olunur mu? Konuya ilişkin detayları sizler için derledik.

RAMAZAN'DA KORONAVİRÜS AŞISI OLMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Aşı olmak ya da iğne yaptırmak orucu bozar mı?" sorusu ile ilgili yayımlamış olduğu bilgi şu şekilde:

'Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.'

ramazan ayında aşı olmak

ORUÇLUYKEN AŞI OLUNUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada 'Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Orucu ne bozar