Leyla yeni 'yüz' için yardım bekliyor

Leyla yeni 'yüz' için yardım bekliyor

Bir buçuk aylıkken yüzü yanan Leyla Demirci (20), yüz nakli için yardım bekliyor. "Okula beni almıyorlardı, benden korkuyorlardı" diyen Leyla, tedavi olmak istiyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Demirci ailesinin 4 çocuğundan biri olan Leyla Demirci, 1,5 aylıkken annesi tarafından banyo yaptırıldıktan sonra beşiğe yatırıldı. Annesinin yüzüne örttüğü eşarbın odada bulunan çocuklar tarafından yakılması sonucu Leyla'nın yüz ve kafa derisi yandı.  

20 yaşındaki Leyla Demirci, akranları gibi yaşamak istediğini belirtti. Okul arkadaşlarının kendisinden korktuğu için liseye kadar eğitimine devam edebildiğini söyleyen Demirci, "1,5 aylıkken annem beni banyo yaptırmış ve beşiğe yatırıp yüzümü eşarp ile örtmüş. O sırada evde bulunan babamın kardeşinin küçük çocukları ateş ile oynarken eşarbı yakmışlar. Bu olay nedeniyle yüzüm yandı. Liseye kadar okuyabildim. Eğitimime sık sık bayıldığım için devam edemedim. Okula beni almıyorlardı, benden korkuyorlardı. Eyüp Karataş öğretmenim sayesinde okula devam edebildim. Yüz nakli olmak, herkes gibi koşup oynamak, makyaj yapıp insanların arasına girmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. 6 ayda bir Antalya'ya gidip tahlillerimi veriyorum, tedavi oluyorum" dedi.

Tek isteğinin kızının yeni bir yüze kavuşması olduğunu söyleyen baba Said Demirci ise, "Kızımı hastaneye götürdüm, estetik ameliyatının onun için uygun olmadığını söylediler. Tek isteğim, kızımın yüz nakli olmasıdır. Ben de çalışmıyorum, işsizim. İnşallah, yüz nakli bulunur ve kızım sağlığına kavuşur" diye konuştu. 

LEYLA'YA İLK DESTEK HALUK LEVENT'TEN

Ünlü müzisyen Haluk Levet, Leyla Demirci'nin yardım çağrısına sessiz kalmadı. Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kahramanmaraş Ahbap! Haydi Leyla'yı bulalım, ona umut olalım" ifadesini kullandı. Kahramanmaraş Ahbap platformu, Leyla ile ilgileneceklerini Twitter'da duyurdu.

Sosyal medya kullanıcıları da Leyla için seferber oldu. Twitter'da "BenLeyla", "LeylayaUmutOl", "Leylayasesver" etiketleri açıldı, Leyla Demirci için binlerce paylaşım yapıldı. 

yüz nakli Leyla Demirci Antalya Haluk Levent twitter