Koronavirüsün bitirdiği aile

koronavirüs
Koronavirüsün bitirdiği aile

Galler'de yaşayan bir aile 11 günde koronavirüs nedeniyle 3 kişiyi kaybetti.

Aşı karşıtı protestonun etkisi altında kaldığı öğrenilen aile bireylerinden 43 yaşındaki Francis Goncalves; sadece 2 hafta içinde annesini, babasını ve kardeşini kaybetti.

Üç bireyin de testleri pozitif çıktıktan sonra 2 hafta içinde yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.

Yasta olan Goncalves, aile bireylerinin aşı karşıtlarının yanlış bilgilendirmelerinden etkilendiğini ve aşı olmadıklarını söyledi.

Kaybettiklerinin aşı olsalardı bugün hayatta olacaklarına inanan Goncalves; annesi Charmagne, babası Basil ve kardeşi Shaul'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. 

Aile bireyleri virüsü Portekiz'de kaptı. Francis Goncalves ise o sırada Galler'deydi. 

Yaşananları anlatan Francis Goncalves, "Babam 6 Temmuz'da böbrek taşı şikayetiyle hastaneye gitmişti, kovid-19'u orada kaptığını sanıyoruz" dedi.

8 Temmuz'da kardeşinin evinde aile yemek yediklerini söyleyen Goncalves, o gün kardeşinin ve kardeşinin kız arkadaşının hastalandığını belirtti. 

Koronavirüsün bitirdiği aile - Resim : 1

12 Temmuz'da kardeşinin durumunun kötüye gitmesiyle yapılan testte kovid-19 pozitif sonucu çıktı. Bunun üzerine tüm aile hastaneye giderek test yaptırdı. Anne ve babası da pozitif çıktı. 

14 Temmuz'da ailenin babası olan Basil yoğun bakıma kaldırıldı. Arkasından annesi ve kardeşi de kötüleşince Francis, Portekiz'e uçtu. 

Peşinden babasının komaya girdiği öğrenildi. Kardeşinin durumu da kötüye gitmeye başladı. 

İlk kayıp da kardeşi oldu. 17 Temmuz'da ölüm haberi verildi.  İçki içmeyen, her gün düzenli yürüyen ve sağlıklı beslenen Shaul'ün ölüm haberi şok etkisi yarattı. 

20 Temmuz'da ikinci acı haber babasından geldi. Komaya giren annesi de 24 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. 

1 Ağustos'ta üç aile bireyi de Lizbon'daki bir mezarlıktaki kovid-19'dan vefat edenlerin gömüldüğü yerde toprağa verildi. 

Francis Goncalves bütün işlemleri hallettikten sonra 6 Ağustos'ta Galler'e döndüğünde artık ailesi hayatında yoktu. 

Galler Portekiz koronavirüs Aşı karşıtları Kovid-19