Umutlandıran gelişme: Koronavirüsü engelleyecek madde bulundu

Umutlandıran gelişme: Koronavirüsü engelleyecek madde bulundu

Çin'de 162 kişinin ölümüne neden olan koronavirüse karşı bilim insanları seferber oldu. Ölümlerin ve vakalarının önüne geçmek isteyen bilim insanları, koronavirüsü dizginleyebilecek madde buldu.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen yeni tip koronavirüs salgınına karşı bilim insanları seferberlik başlattı. Ölümler ve vakalar artarken Çinli bilim insanlarından dünyayı heyecanlandıran bir bilgi geldi. 

Xinhua haber ajansının aktardığına göre, bilim insanları insandan insana bulaşabilen yeni tip koronavirüsün yayılmaya başlamasıyla uyarıcılarını ve kaynaklarını araştırmaya başladı. Araştırmacılar ayrıca mevcut antiviral ilaçları ve aşıları da inceledi. Bu çalışmalar sonucu, koronavirüsü hücresel düzeyde etkili bir şekilde engelleyebilen bir ilaç maddesinin bulunduğu bildirildi. Yeni maddenin artık fareler ve primatlar üzerinde test edilmeye başladığı ifade edildi. 

KORONAVİRÜS SALGINI

Koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edildi. Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı 17 kentte toplu ulaşım durduruldu. Toplu taşımanın yanı sıra eğitim, ticari ve kamu hizmetleri, kafe, sinema, konser ve sergi salonları gibi yerler de geçici olarak kapatıldı.

Hubey Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, eyalette meydana gelen ölümlerin sayısı 29 Ocak sonu itibariyle 37'den 162'ye yükseldi. Komisyon, bin 32 yeni vakanın daha tespit edildiği ve vaka sayısının 4 bin 586'ya ulaştığı bilgisini verdi.

Salgın Güney Kore, Tayvan, Tayland, Vietnam, ABD, Fransa, Almanya, Kanada, Avustralya gibi 16 ülkeye yayıldı. Ancak Çin dışında henüz bir ölüm yaşanmadı.

koronavirüs Çin Vuhan