Kekiği kaynatıp içerisine bal ve limon eklediğinizde... Sonuçları karşısında gözlerinize inanamayacaksınız!
Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında geçmişteki değerini tekrar kazanan kekik, düzenli olarak tüketilmesi gereken bir besin olarak sayılıyor.
Kekik içerdiği yüksek antioksidan değerleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak sayılır. Kekiğin çayını hazırlamak ve faydalarından yararlanmak için ilk olarak bir tutam kekiği su içerisine ekleyin ve üzerine 1 dilim limon bırakarak 5 dakika suyu kaynamaya bırakın. Daha sonra bir bardağa suyu süzerek alın ve içerisine bal ekleyin. Bu şekilde kekik çayını her gün tükettiğinizde işte şu faydalarından yararlanabilirsiniz:
Bağışıklığınız güçlenecek: Kekik içerdiği yüksek antioksidan değerleri ve vitamin değerleri sayesinde tam bir sağlık deposudur. Kekiğin çayının kaynatılıp içilmesi halinde bağışıklığınız güçlenir ve özellikle dönemsel hastalıklara karşı vücudunuzu korumaya alırsınız.
Virüslere karşı vücudu korumaya alır: Kekik çayı hem antibakteriyel hem antimikrobiyal özellikler taşır. Aynı zamanda mantara karşı direnç gösterdiği de bilinmektedir. Vücudunuza bulaşarak sizler hasta eden herhangi bir virüse karşı kekik çayından yardım isteyebilirsiniz. Kekik çayı virüslere karşı vücudunuzu koruma altına alır ve virüs bulaşma riskini de aza indirger.