Kalorifer böceği nasıl bulunur, yok edilir?

Sağlık haberler
Kalorifer böceği nasıl bulunur, yok edilir?

Halk arasında kalorifer böceği olarak ifade edilen böcek türünün bir diğer ismi de hamam böceğidir. Peki, kalorifer böceği nasıl yok edilir? Kalorifer böceği hangi kokulara gelmez?

Kalorifer Böceği tam olarak altı farklı böcek ailesinde bulunarak 4.500 çeşitten oluşur. Bu nedenle de bu böceklerin her türünü yaşam alanları içerisinde görmek son derece olasıdır. Böcekler arkalarında kalıntı bıraksa da bu böcekleri açık bölgelerde görmek biraz zordur. Saklanan bu böcek türlerini bireyler çeşitli tekniklerle uzaklaştırmak istemektedir.

KALORİFER BÖCEĞİ NASIL BULUNUR, YOK EDİLİR?

Blattodea takımını oluşturan böcek türlerine verilen isim hamam böceği ya da kalorifer böceği olarak ifade edilir. Böcek türlerinin bu ismi Yunanca blatta kavramından türeyerek günümüze gelmiştir.

Genelde insanlar böceklerden kurtulmak için ilaçlama sistemini kullanmaktadır. Kalorifer böceğinin birini bile herhangi bir yerde gördüğünüz takdirde sürü biçiminde gezmiş olmalarından ötürü yok edilmesi önemlidir.

Böcek ilacından çok daha etkili ve doğal bir yöntem olarak öne çıkan pudra şekeri ve karbonatı karıştırıp hamam böceğinin bulunduğu yerlere koymanız yeterli bir işlem olacaktır. Kalorifer böcekleri bu karışımı yediğinde yok olacaktır. Bununla birlikte hem kendinizi hem de doğayı kimyasal ilaçlardan korumuş olacaksınız.

Kalorifer böceklerine belli başlı birtakım yerlerde daha sık karşılaşılmaktadır. Bu böcekler bu sayede bulunmakta ve hatta ve hatta ani bir şekilde karşınıza çıkabilmektedir.

Evlerin banyo ve mutfakları, gemiler ve restoranlar onların en sevmiş olduğu mekanlar içerisindedir. Özellikle de elektronik cihazların içlerinde yani motor bölümlerinde bulunabilmektedir.

Mutfak tezgahlarının alt bölümleri, dolapların içleri, duvarların içlerindeki çatlakların içi bu böceklerin yuvalarını oluşturmaktadır. Kalorifer böceğini yok etmek için komple bir ilaçlama da yapabilirsiniz.

Kalorifer böceği nasıl bulunur

KALORİFER BÖCEĞİ HANGİ KOKUYU SEVMEZ?

Kalorifer böceğinin en sevmediği koku nane kokusudur. Buna örnek verirsek kalorifer böceğini görmüş olduğunuz ve onların olabileceği bölgelere nane yağı alarak spreyli bir şişe kullanarak sıkabilirsiniz.

Bununla birlikte hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu pek sevmezler. Nane ve defne yaprağından anlaşılabileceği gibi kalorifer böceği keskin kokulu bitkileri pek sevmezler.

Hamam böceklerini yok etmek için lavanta yağını kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi çeşitli keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokular arasında yer alır.

Amonyak ve boya kokusu da keskin bir koku olması nedeniyle kalorifer böceklerini kaçırtmak için kullanabilirsiniz. Tüm bu kokulardan tercih etmiş olduğunuz en keskin kokuları birbirine karıştırarak da hamam böceklerinin olduğu yerlere özenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Bu kokuları sevmedikleri için hızla uzaklaşacaklardır. Çamaşır yumuşatıcı, tarçın, sirke ve çekilmiş kahve kokusu da kalorifer böceklerinin pek fazla sevmediği bir diğer keskin kokular arasında ifade edilebilir.

Hamam böceği