Ivermectin koronavirüsü geçiriyor mu?

Ivermectin koronavirüsü geçiriyor mu?

Avustralyalı bilim insanları parazit öldürücü Ivermectin'in laboratuvar ortamında koronavirüsü 48 saat içerisinde öldürdüğünü açıkladı. Peki parazit öldürücü tablet Ivermectin Kovid-19 virüsünü ne kadar sürede yeniyor? İşte Ivermectin'e dair tüm detaylar

İlk kez Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkan ve dünya üzerinde binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları devam ediyor. Dünyanın koronavirüse karşı mücadelesi devam ederken Avustralyalı bilim insanlarından umutlandıran bir haber geldi. Avustralyalı bilim insanları parazit öldürücü tablet Ivermectin'in laboratuvar ortamında Covid-19 virüsünü 48 saat içerisinde öldürdüğünü açıkladı. Peki koronavirüse iyi geldiği söylenen Ivermectin nedir? Ivermectin'in ücreti ne kadar? 

IVERMECTIN KORONAVİRÜSE İYİ GELİYOR MU?

Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi'nde görevli araştırma görevlilerinin laboratuvar ortamında yaptığı testlere göre bir doz Ivermectin, koronavirüsün hücreler içerisinde büyümesini engelliyor.

Üniversitenin Biyokimya Keşif Enstitüsü Başkanı Dr. Kylie Wagstaff yaptığı açıklamada, "Yaptığımız deneylerde bir doz ilaç (Ivermectin) 24 saat içerisinde Covid-19'a ait RNA virüslerini büyük ölçüde azaltıyor ve 48 saatte de tamamen yok ediyor" diye konuştu.

IVERMECTIN NEDİR? HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KULLANILIYOR?

Ivermectin, genel olarak köpekleri parazitlerden korumanın yanı sıra birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaç. Bu hastalıklar arasında baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis de bulunuyor. Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Bunun yanında virüs kaynaklı AIDS (HIV virüsü), grip, dengue ateşi gibi hastalıların tedavisinde de kullanılıyor.

KUBİLAY: YAN ETKİSİ YOK

İç Hastalıklar Uzman Dr. Gürkan Kubilay, Haber Global'de açıklamıştı. Kubilay, Ivermectin'in parazitlere karşı kullanılan ilaç olduğunu ve veterinerlikte yoğun kullanımı olduğunu söylemişti. Kubilay, Ivermectin'in 48 saatte koronavirüs çoğalmasını durduğunu belirterek "72 saat sonra bile virüs yeniden üremiyor" demişti. Kubilay'ın aktardığına göre ilacın yan etkisi yok ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylı.

IVERMECTIN'İN ÜCRETİ NE KADAR?

Koronavirüsün özel olarak üretildiği ve pahalı bir ilaçla tedavi edileceği iddia ediliyordu. Ivermectin esasen bir uyuz ilacı. Veterinerler tarafından çok sık kullanılan bir ilaç. Dünyada ortalama satış fiyat 12 cent. Dünyanın en ucuz ilaçlarından biri. 

Ivermectin koronavirüs Kovid-19