Hong Kong'da aşı sonrası 13. ölüm gerçekleşti

Hong Kong'da aşı sonrası 13. ölüm gerçekleşti

Hong Kong'da aşı olduktan sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Ülkenin Sağlık Bakanlığı şu ana kadar ölümlerle aşı arasında bağlantı tespit edemedi.

Hong Kong'da yayınlanan The Standard gazetesinin haberine göre aşılamanın bir süredir devam ettiği ülkede şu ana kadar aşı olduktan  sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e ulaştı.

Hong Kong'da Sinovac ve BionTech aşıları kullanılıyor. Haberde yer alan detayla göre aşı olduktan sonra hayatını kaybedenlerin 11'i Sinovac, 2'si ise Biontech aşısı oldu.

Sağlık Bakanlığı hayatını kaybeden kişilerle ilgili araştırma ve değerlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Hastaların ölüm nedenlerinin aşıdan kaynaklandığına dair şu ana kadar bir kanıt bulunamadı. 

Bakanlık vakaları Covid-19 aşılamasını takip eden Klinik Olay Değerlendirme Uzman Komitesine yönlendiriyor. 

Hayatını kaybeden son kişinin 61 yaşında olduğu ve Sinovac Covid-19 aşısını olduktan günler sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Haberde hastanın 27 Mart günü göğüs ağrısı ve sol omuz ağrısı nedeniyle Alice Ho Miu Ling Nethersole Hastanesi'ne kaldırıldığı. Taşikardi ve kalp durması nedeniyle yoğun bakıma nakledildiği ve ertesi gün hayatını kaybettiği belirtildi. Geçici ölüm nedeni olarak akut miyokard infarktüsü (kalp krizi) yazıldı. Hastanın sigara tiryakisi olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden 61 yaşındaki hasta aşının ilk dozunu ölüm tarihinden 12 gün önce (16 Mart'ta) aldı. Gözlemleme sürecinde hastanın herhangi bir şikayetinin olmadığı öğrenildi. 

Öte yandan Hong Kong'da 24 Mart'ta Pfizer-Biontech aşısının kullanımı bir partideki aşı şişesi kapaklarındaki kusur nedeniyle askıya alınmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs aşısı aşı sonrası ölümler koronavirüs vakaları