Galatasaraylı Victor Nelsson suyu neden yudum yudum içti?

Galatasaray
Galatasaraylı Victor Nelsson suyu neden yudum yudum içti?

Galatasaray'ın Danimarkalı futbolcusu Victor Nelsson'un suyu aralıklı ve yudum yudum içmesi geceye damgasını vurmuştu. Uzmanlara göre Nelsson doğrusunu yapıyor. İşte yudum yudum su içmenin faydaları.

Süper Lig'de Galatasaray'ın Hatayspor'u mağlup ettiği maç sonrası yayıncı kuruluşa röportaj veren Danimarkalı futbolcu Victor Nelsson'un suyu aralıklarla yudum yudum içmesi dikkat çekmişti.

Nelsson'un suyu hangi amaçla bu şekilde içtiğini bilmiyoruz ancak suyu yudum yudum içmenin doğru yöntem olduğuna dair çok sayıda görüş var. 

İşte o görüşlerden bazıları:

Diyetisyen Esra Aran, kilo vermede suyu doğru tüketmenin büyük bir rolü olduğunu belirterek bir seferde çok fazla içilen suyun aynı hızla vücuttan dışarı atıldığını belirtiyor.

Bir bardak suyun, her saat başı küçük yudumlar halinde içilmesi gerektiğini söyleyen Aran, "Suyun içinde oksijen de var. Kaslara oksiyen takviyesi olduğunda kasların çalışma düzeyi bir kat daha artıyor, metabolizma hızlanıyor" dedi. 

Türkiye'de genelde lıkır lıkır su içildiğine dikkat çeken Esra Aran, "Lıkır lıkır içilen su böbreklerin ekstra çalışması anlamına geliyor. Suyu azar azar içmek iş hayatında yoğun tempoda çalışanlar için de avantajlı. Bu şekilde su içtiğinizde sık tuvalete gitme derdi de ortadan kalkar, tuvalete gitme aralığınız 2 saate kadar uzar" diye konuştu. 

Yaprak Üner ise suyun oturarak ve yudum yudum içilmesi gerektiğini belirterek "Suyun vücudunuzda daha fazla kalması, direk bağırsaklara giderek vücuttan atılmaması ve mide asidi tarafından temizlenebilmesi için suyu ayakta kafanıza dikmek yerine, oturur vaziyette kısa aralıklarla yudumlayarak için" şeklinde konuştu. 

Yazar Selahattin Dönmez de  yudum yudum doğru miktar su tüketilmesinin birçok hastalığı ortadan kaldırabileceğini belirtti. 

Victor Nelsson