Faydaları kadar zararları da var! Bu besinleri tüketirken bir daha düşünmek gerek
Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında hayatımıza tekrar dahil olan sağlıklı besinlerin tüketimi git gide yaygınlaşıyor. Ancak bu besinleri tüketirken bir de yararları kadar zararları olabileceğini de düşünmek gerekiyor. Bu besinleri tüketmeden önce ne gibi zararları olduğunu bilmek en doğrusu.
Doğanın mucizesi besinlerin tüketimi konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Her ne kadar tamamen sağlıklı olduklarını düşünsek de, doğal gıdaların bile tüketimi belirli bir oranda gerçekleşmelidir. Daha sağlıklı bir yaşam için gıdaların faydalarını ve zararlarını doğru bilmek gerekiyor. İşte tüketirken dikkatli olmanız gereken besinler:
Rezene: Rezene çoğu zaman hormon dengeleyici ve ödem attırıcı olarak bilinse de, tüketirken dikkatli olmanız gereken besinler sırasında birinci geliyor. Rezenenin hormon dengeleme özelliği hamile adınlar için risk oluşturuyor. Hamilelik sürecinde değişen hormon dengesine zarar veren rezene düşük ihtimaline yol açıyor. Aynı zamanda düzenli ilaç kullanımı olan bireylerin de rezene kullanmaması tavsiye ediliyor.
Turp: Yüksek asit içeriği ve acımsı tadı ile özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan turp da riskli gıdalar sınıfında. Turp tüketmek için midenizin güçlü olması gerekiyor. Gastrit ve ülser gibi hastalıkları olan bireylerin turp tüketmemesi tavsiye ediliyor. Turp tüketirken az miktarda tüketmek de herkes için tavsiye edilen tüketim şekli olarak biliniyor.
Ceviz: Kuruyemişlerin en sağlıklısı olan cevizin de belirli riskleri bulunuyor. Ceviz dozundan fazla tüketilmesi halinde ciddi hastalıklara sebep olabilecek alerjik reaksiyonları tetikliyor. Cevizin gün içerisinde 1 avuçtan fazla yenilmesi ciltte kızarıklıklar, şişme ve daha da ilerleyerek iç organlara zarar verme şeklinde karşımıza çıkan bir reaksiyon zincirini tetikliyor. Ceviz tüketirken dozunun üzerine çıkmamak en sağlıklısı olacaktır.