e-Nabız tahlil sonucu nasıl öğrenilir?

Sağlık Bakanlığı
e-Nabız tahlil sonucu nasıl öğrenilir?

e-Nabız tahlil sonuçları gibi, sağlık kuruluşlarında yapılan işlemlerin vatandaşlar tarafından kolayca takip edilebilmesini sağlıyor. Vatandaşlar hekim ya da hastane değişikliği durumunda e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını gösterebiliyor. Peki e-Nabız tahlil sonuçları nasıl görülüyor?

Sağlık kurumlarında yapılan tüm işlemler e-Nabız'da toplanıyor. e-Nabız, tahlil sonuçları, teşhisler gibi yapılan çeşitli tüm işlemlerin kolay bir şekilde takip edilebilmesine olanak sağlıyor. e-Nabız'dan tahlil sonuçlarının kolay bir şekilde öğrenilebilmesi, tedavi sürecini de hızlandırıyor. Aynı işlemlerin yeniden yapılması gerekliliğini sona erdiren uygulama sayesinde, doktorlar geçerli mevcut raporlar üzerinden tedavi sürecini devam ettirebiliyor. Peki, e-Nabız tahlil sonuçları nereden öğreniliyor? İşte detaylar...

e-NABIZ TAHLİL SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarından biri olan e-Nabız, vatandaşların sağlık kuruluşlarında yaptırdıkları işlemleri tek çatıda topluyor. Buradan COVID-19 aşı durumu takip edilebilirken, hastane ziyaretleri, hastalıklar, reçeteler, tahliller gibi pek çok bilgiye kolayca erişilebiliyor.

e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.

Burada bulunan tahlillere tıklandığında ise tahlilin detayları görülebiliyor. Örneğin, "Karşılaştır" seçeneğine tıklandığında tahlil sonuçları normal değerlerle karşılaştırmalı bir şekilde, grafik olarak vatandaşlara sunuluyor.

Bunların dışında yine e-Nabız üzerinden Aşı Takvimine de ulaşılabiliyor. Bu takvimde yaptırılan aşılar, hangi dönemde yaptırıldığı gibi bilgiler vatandaşlara sunuluyor. Ayrıca e-Nabız'dan organ bağışı ve kemik iliği bağışı bildiriminde bulunulabiliyor.

Kaynak: Haber Global TV

e nabız