Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? evde diş beyazlatma yöntemleri

Sağlık
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? evde diş beyazlatma yöntemleri

İnsanların neredeyse tamamı inci gibi görünümü olan dişlere sahip olmak ister. Ancak gün içerisinde tükettiğimiz yiyecek ve içecekler dişlerimizin lekelenmesine ve sağlıklı olmasına bir engeldir. Peki bu noktada diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? İşte evde yapılabilecek diş beyazlatma yöntemleri...

Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin ve sararmaların organik ve inorganik maddelerin kullanılmasıyla giderilmesi işlemine verilen işlemdir. Diş beyazlatma yöntemlerine sıklıkla kişisel bakımına önem veren, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen ve dişlerinin inci gibi beyaz hatta bembeyaz görünmesini isteyen kişiler başvurmaktadır.

DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Diş beyazlatma yöntemleri diş polikliniklerinde uygulanan diş beyazlatma işlemleri ve doğal diş beyazlatma yöntemleri olarak iki ana gruba bölünür.

Diş Polikliniklerinde Yapılan Beyazlatma İşlemleri

Diş polikliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemini Power Bleaching olarak isimlendirilir. Bu yöntem kullanılırken dişler, özel veya devlet diş polikliniklerinde uzman doktorlar gözetiminde doğal renklerine getirilmektedir. Bu yöntem uygulanırken dişlerinizi beyazlatmak için özel bir şekilde üretilen solüsyonlar tercih edilir.

Beyazlatma esnasında solüsyonlar bir ışık desteğiyle dişlerinize sürülerek beyazlatma işlemi yapılır. Bu sayede dişleriniz 4 - 5 kat daha fazla beyazlatılabilir. Bu yöntem en güvenilir ve en hızlı bir biçimde sonuç veren yöntem olarak geçer.

Klinik ortamında dişlerinizi beyazlatma işleminde kullanılmış olan solüsyonlar %10 seviyesinde kullanılırsa dişlere ve diş etlerine herhangi bir zararı bulunmaz. Diş beyazlatmak için kullanılan diğer ilaçlar kesinlikle uzman hekimlerin gözetimi ve tavsiyesi alınarak kullanımı olmaktadır.

diş beyazlatma

DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

İnsanların kliniklere başvurmadan da dişlerini beyazlatabilmeleri mümkündür. Sizlere dişlerinizi beyazlatarak doğal renklerine getirebileceğiniz evde diş beyazlatma yöntemleri hakkında da bilgi vermeye çalıştık.

Diş Macunu İle Diş Beyazlatma

Ağız ve diş sağlığınızda problemler olmaması ve dişlerinizin de beyaz kalmasına yardımcı olmak için günde en az 2 defa olacak bir şekilde dişlerinizi diş macunlarıyla fırçalamalısınız. Buna ek olarak doğal yollarla da dişlerinizi beyazlatmanız mümkün. İşte o yollar;

- Limon ve karbonat karışımını kullanabilirler.

- Karbonat ile diş beyazlatma

- Karbonat, tuz ve sirke karışımıyla diş beyazlatma

- Karbonat, tarçın ve adaçayı ile diş beyazlatma

- Muz kabuğu ile diş beyazlatma

- Defneyaprağı ve portakal kabuğu ile diş beyazlatma

- Çilek ile diş beyazlatma

evde diş beyazlatma yöntemleri diş beyazlatma diş sağlığı