Canan Karatay özel tarifini paylaştı: Adım adım tarhana yapımı
Tarhana, sadece damak çatlatan lezzetiyle değil aynı zamanda içeriğindeki zengin besinlerle sağlığa da büyük faydalar sağlar. Tarhana, sağladığı faydalar ve eşsiz lezzeti için zahmetli hazırlık sürecine değen çorbalar arasında yer alır. İşte Canan Karatay'ın tarhana tarifi...
Tarhana, içerdiği hem probiyotik hem de prebiyotikler sayesinde insan sağlığı için son derece faydalı bir besindir ve sinbiyotik olarak kabul edilir.
Özellikle sindirim enzimlerinin yetersizliğinin sıkça görüldüğü yaşlı insanlar ve bebekler için ideal bir gıda seçeneğidir. Tarhana, onlarca sebze, baharat ve yoğurt içerdiği için sağladığı faydalar oldukça fazladır. Yaz aylarında hazırlanan tarhana, kış için tüketilmek üzere saklanabilir ve haftada birkaç kez tüketildiğinde sağlık açısından büyük faydalar sağlar.
DOĞAL SİRKE, PEYNİR, TARHANA...
İçinde domates, yeşil biber, kuru soğan, kırmızı biber, yağlı yoğurt, maydanoz, dereotu (bazı yörelerde tarhana otu, süt, tuz, acı ve tatlı kırmızı biber) vardır.
Tarhananın içerisinde A, B ve C vitamini mevcuttur. Özellikle B vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Bunun yanı sıra kalsiyum, çinko, demir, iyot, kükürt ve bol miktarda fosfor barındırır.