Bugün iftar için ne pişirsem? Bugün ne pişirsem? Ramazan iftar menüsü

Ramazan Ayı
Bugün iftar için ne pişirsem? Bugün ne pişirsem? Ramazan iftar menüsü

İftar menüsü önerileri Ramazan Ayının başlamasıyla en çok araştırılan konulardan biri haline geldi. Her gün yemek yapmanın en zor taraflarından biri de "Bugün ne pişirsem?" Sorusuna yanıt aramak.

Ramazan ayında en çok araştırılan konulardan biri de iftar menüsü örnekleri. Orucunuzu lezzetli bir iftar menüsüyle açmak istiyorsanız sizlere bir çorba, bir ana yemek ve bir tatlı tarifi hazırladık! İşte sizler için hazırladığımız bugün ne pişirsem? sorusuna yanıtımız...

BUGÜN NE PİŞİRSEM?

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ

BULGUR ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

bugün ne pişirsem

- 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur

- 1 adet soğan

- 1 adet büyük boy domates

- 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası

- 2 adet sivri biber

- 3-4 dal maydanoz

- 1 yemek kaşığı un

- 1.5 su bardağı et veya tavuk suyu

- Göz kararı tuz ve karabiber

- Zeytinyağı

BULGUR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

- Tencerede zeytinyağında soğanı kavurun.

- İçine bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.

- Çekirdekleri temizlenmiş, ince doğranmış sivri biberleri içerisine ekleyin.

- Un, salça, et suyu, biraz soğuk su, karabiber ve tuz ilave edip iyice karıştırın.

- Domatesler küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. 1-2 taşım kaynatın.

- Üzerine birkaç dal maydanoz serperek sıcak sıcak servis edin. Bulgur çorbanız hazır!

ETLİ BİBER DOLMASI MALZEMELERİ

bugün ne pişirsem

Biber dolması sade yapılabildiği gibi kıyma ya da minik doğranmış kuşbaşı et ile de yapılabilmektedir. Biber dolması fırında ve ocakta pişirilebilir. Klasik bir tarif olan biber dolması için gerekli olan malzeme listesi şu şekilde:

- 10 adet dolmalık biber

- 1 adet kuru soğan

- 2 ya da 3 diş sarımsak

- 100 gram kıyma ya da kuşbaşı doğranmış et

- 1 çay bardağı pirinç

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, sumak

- Maydanoz

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Domates (dolmaların üzerine kapak yapmak için)

SOS MALZEMELERİ

- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası

- Tuz, zeytinyağı ve sıcak su

ETLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

- Etli biber dolması için öncelikle iç harcının hazırlanması gerekmektedir.

- Bunun içinde soğanlar yemeklik doğranarak zeytinyağında kavrulur.

- Kavrulan soğanların üzerine kıyma ya da et eklenir ve kavurmaya devam edilir.

- Salça ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.

- En son yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş pirinçte eklenir.

- Maydanoz da eklenerek dolma içi hazır hale getirilir.

- Biberler iyice yıkanıp içinde yer alan çekirdekleri temizlenir her biberin içi hazırlanan harç ile doldurulur.

- Dolmaların içini doldurma işi bitince nerde pişecekse ona göre uygun bir pişirme kabına alınarak üzerlerine sosu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

- Piştikten sonra ilk sıcağı çıkan dolmalar servis edilebilir.

HAVUÇ SALATASI İÇİN MALZEMELER

- 4 adet rendelenmiş havuç

- 4 yemek kaşığı ceviz içi

- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt

- Yarım demet dereotu

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 diş sarımsak

- 1 adet limon suyu

- 1 çay kaşığı tuz

ne yapsam yemek

HAVUÇ SALATASI YAPILIŞI

- Rendelediğiniz havuçları, bir kâsede limon suyu ve tuz ile birlikte iyice harmanlayın.

- Ayrı bir kâsede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dereotunu karıştırın.

- Porsiyonluk veya servis salata tabağına havuç ve cevizli salatayı yerleştirin.

- Havucun üzerine sarımsaklı, dereotlu yoğurdu ekleyin.

- Üzerine de dereotu ve iri parçalara ayırdığınız ceviz serpiştirerek servis edin.

İFTAR MENÜSÜ İÇİN TATLI TARİFİ

MUHALLEBİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

- 5 su bardağı süt

- 3/4 su bardağı toz şeker

- 3 yemek kaşığı buğday nişastası

- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

- 1/2 su bardağı un

muhallebi

MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

-Bir tencereye 4 su bardağı soğuk süt koyun.

- Unu ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. Karışımı aralarda karıştırarak kaynamaya bırakın.

- Buğday nişastasını 1 su bardağı soğuk sütle hızlıca karıştırıp çırpın. Bu nişastalı sütü, azar azar ocakta kaynamakta olan karışımın içine katın.

- Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi servis kâselerine paylaştırın.

- Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında soğutun.

- Muhallebinizi tarçınla süsleyip sunabilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV

Bugün ne pişirsem