Boşanmalar artıyor, ilişkiler sona eriyor! Sokağa çıkma yasakları en çok çiftleri etkiledi: En önemli nedeni ise…

koronavirüs
Boşanmalar artıyor, ilişkiler sona eriyor! Sokağa çıkma yasakları en çok çiftleri etkiledi: En önemli nedeni ise…

Koronavirüs pandemisi kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları beraberinde psikolojik sorunları da getirdi. Uzun süredir sokağa çıkma yasakları ve vakalardaki artış dolayısıyla evden çıkmayan çiftlerin içinde bulunduğu psikolojiyi Uzman Psikolog Levent Kurt ile konuştuk.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları engellenmişlik, sıkılma, endişe ve zorlanma hislerini artırıyor. 

"Psikoloji falan kalmadı ruhen çöktük", "Bu psikoloji tam kapanma kaldırmaz" gibi sosyal medyada yazılan ifadelerin, ilişkiler üzerindeki psikolojik ve davranışsal yansımalarını Uzman Psikolog Levent Kurt anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.   

GÖRMEZDEN GELİNEN SORUNLARA DİKKAT!

Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günler, aynı evde yaşayan çiftler halının altına süpürülmüş sorunlarla yüzleşebiliyor. Bu, ayrılma ve boşanma durumlarının sıklaşmasına neden olabiliyor.

Aynı ev içinde mecburen oluşan aşırı yakınlıkta bulunan bireylerin kaygılarının tetiklendiğini belirten Kurt, şöyle devam ediyor: "Çiftler kişisel alanlarının kaybolduğunu hissedebiliyor ve daha önce yüzleşilmeyen sorunlar nedeniyle kaygıları tetiklenebiliyor. İlişkilerde daha kaçıngan davranmaları ve ilgisiz görünmeleri gibi davranışsal sonuçlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla yeterince bağlı hissetmeyen çiftler veya ilişkide özerk hissetmeyen bireyler için sokağa çıkma kısıtlamaları çileye dönebiliyor."

Boşanmalar artıyor, ilişkiler sona eriyor! Sokağa çıkma yasakları en çok çiftleri etkiledi: En önemli nedeni ise… - Resim : 1

PSİKOLOJİK DESTEK ALIN!

"Sokağa çıkma yasakları en çok çiftleri etkiledi" diyen Uzman Psikolog Levent Kurt, pandemi döneminde çiftlerin psikolojik destek planının olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Kurt, “Bilişsel-davranışçı psikoterapilerle bu dönem için gerçekçi çözümler keşfedebilirsiniz. Böylelikle endişenin duygusal, fiziksel ve zihinsel belirtileri ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Web Özel

sokağa çıkma kısıtlaması koronavirüs