Böbrek taşına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Sağlık haberler
Böbrek taşına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Böbrek taşı rahatsızlığı özellikle orta yaşlarda sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Çeşitli hastalıkların yan etkisi olarak ortaya çıkabildiği gibi bazen de düzensiz beslenme ve başka nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Peki, böbrek taşına ne iyi gelir? Böbrek taşı nasıl geçer?

Böbrek taşı çeşitli hastalıkların yan etkisi olarak görülebildiği gibi bazı zamanlar da düzensiz beslenme ve başka nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Böbrek taşı rahatsızlığının bitkisel, doğal yollardan pek çok çözümü vardır. Bu çözüm metotlarını kullanarak böbrek taşı rahatsızlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki, böbrek taşına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Böbrek taşına faydalı, eriten veya düşüren yiyecekler var mı? İşte böbrek taşına iyi gelen doğal tavsiyeler.

BÖBREK TAŞINA NE İYİ GELİR?

Böbrek taşı kalsiyum ve protein ağırlıklı besinlerin az tüketilmesi neticesinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla böbrek taşını düşürmek için protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeniz lazımdır.

Süt: Süt kalsiyum ve protein bakımından en zengin gıdalardan biridir. Böbrek taşının düşmesine yardımcı olan süt oldukça faydalı bir besin kaynağı olarak dikkat çekmekte. Kalsiyum ağırlıklı beslenerek böbrek taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir gıda ürünü olarak dikkat çekmekte. Elma sirkesi böbreklerdeki taşın düşürülmesine de yardımcı olmaktadır. Bir bardak suyun içine iki yemek kaşığı elma sirkesi ilave ederek tüketebilirsiniz.

Isırgan Otu: Isırgan otu böbrek taşının oluşumunu engelleyen bitkilerden biri olarak kabul edilir Isırgan otu oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. İdrar yollarında oluşan iltihapların atılmasında görev alır ve böbrek sağlığına karşı etkilidir.

Nar: Nar böbrek taşı oluşumunu engelleyen en etkili meyvelerden birisi olarak kabul edilir. Nar sahip olduğu besin değerleri ile oldukça zengin bir meyvedir. Nar suyu ve nar tohumu böbrek taşı tedavisinde kullanılmaktadır. Eğer böbrek taşından kaynaklanan ağrılarınız bulunuyorsa böbrek taşını düşürmek ve ağrılarınızı azaltmak için mutlaka nar suyu tüketmeniz lazımdır.

böbrek taşına ne iyi gelir

BÖBREK TAŞI NASIL GEÇER?

Böbrek taşını geçirmek için ilk iş olarak böbrek taşına sebep olan faktörlerin üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Böbrek taşına neden olan gıdalardan uzak durulması neticesinde böbrek taşı oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Böbrek taşı ağrıya neden olmaktadır. İşte şu bitkisel yöntemlerle birlikte böbrek taşınızı geçirebilirsiniz.

Kara Hindiba: Kara hindiba kökü böbrek taşınızı düşüren ve oluşumunun önüne geçen bitkisel yöntemlerden biridir. Kara hindiba kökünün mutlaka organik olmasına dikkat etmelisiniz.

Fesleğen: Fesleğen insan vücudu için oldukça yararlı bir gıda ürünüdür. Vücudun ihtiyacı olan besin ihtiyacını karşılayan fesleğen böbrek sağlığı için de dikkat çekicidir. Fesleğen tüketerek böbrek taşı oluşumunun geçirebilirsiniz. Ek olarak böbrek taşının vücuttan atılması için de yine fesleğen tüketmeniz önerilmektedir Dilerseniz salatalarınız da kullanabilir ya da fesleğen çayı yaparak fesleğen tüketebilirsiniz.

Kırkkilit Otu: Böbrek taşınızı hemen geçirmek ve düşürmek için kırkkilit otunu tüketebilirsiniz. Kırıkkılit otunu bir bardak sıcak suyun içine ilave ederek tüketmeniz önerilir. Bu şekilde kısa bir süre içerisinde böbrek taşı şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

Böbrek taşına faydalı, eriten veya düşüren yiyecekler var mı?

Böbrek taşına faydalı olan pek çok besin vardır. Öğünlerinizde bu besinleri tercih ederek böbrek taşınızı eritebilir ve bu rahatsızlıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Bu besinleri şu şekilde sıralayabiliriz: Pirinç, kabak çekirdeği, maydanoz, çavdar.

Böbrek taşı