Bir avuç yiyen bir daha hastalanmıyor! Tüm kış hastalıklardan korunmak için günde 1 avuç yemek yetiyor
Kış aylarının gelişi ile birlikte hem sistemsel hem de dönemsel hastalıklara yakalanma riski iyice arttı. Tüm kış hasta yatmak istemeyenler için doğal besinlerin mucizevi etkileri de yeniden hatırlanmaya başladı. bu gıdadan 1 avuç tüketmek hastalıklardan koruyor.
Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Tüm kış ellerde peçeteler ve toplum içinde öksürüklerin iyice yaydığı hastalıklardan kendinizi korumak için ise bazı önlemler alabilirsiniz.
Artan hastalık risklerine karşı bağışıklığınızı güçlendiren doğal besinleri beslenme alışkanlıklarınız içerisine dahil ettiğinizde tüm kış sağlığınızı korursunuz. İşte hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken bağışıklık güçlendiren besinler:
Kuruyemişler: İçerdikleri sağlıklı yağ asitleri sayesinde antioksidan özelliği gösteren kuruyemişlerin günde 1 avuç kadar tüketilmesi bağışıklığı güçlendirir. Kavrulmamış çiğ halleri ile tüketilen kuruyemişler E vitamini bakımından da zengindir. Daha çok badem ve ceviz tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
Balık: Omega grubu yağ asitleri içeren balıkların kış aylarında tüketilmeleri zararlı bileşenlerin vücuttan atılmasını sağlayarak bağışıklığı güçlendirir. Özellikle sağlıklı yağ bakımından zengin olan somon gibi balıklar selenyum ve çinko zengini gıdalardırlar. Aynı zamanda protein içeren balıkları tüketerek kış aylarında hastalıklardan korunabilirsiniz.