Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın"

Magazin Haberleri
Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın"

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi. Yas ilanının ardından birçok kültür sanat etkinliği iptal edildi. Yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirten Zeynep Bastık, konserinin ertelenmesine tepki gösterince tepki çekti.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu yaklaşık 500 sivil hayatını kaybetti.

Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın" - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'de çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehide duyulan saygının bir gereği olarak Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Milli yas ilanının ardından yurt genelinde tüm kamu binalarında ve dış temsilciliklerde, gönderdeki Türk bayrakları yarıya indirildi.

Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın" - Resim : 2

KONSERİNİN ERTELENDİĞİNİ DUYURDU, TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin'in acılarını paylaşmak adına üç günlük milli yas ilan edilmesi ardından konserler de ertelendi. Şarkıcı Zeynep Bastık ise üç günlük yas nedeniyle 20 Ekim'deki Harbiye Açıkhava Sahnesi'ndeki konserinin ertelendiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Ancak şarkıcı konserin iptal edilmesine tepki gösterdi. Instagram hesabından yaptığı açıklamada Zeynep Bastık, "Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var. Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şey, konserlerin, tiyatro oyunlarının tüm sanat aktivitelerinin, yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerinin iptal edilmesi mi olmalı? Kocaman bir sektörüz.

Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın" - Resim : 3

Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımız, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var. Bir karar alınacaksa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayri resmi şekilde günlerdir yastayız.

Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması mesleğini icra edememesi demek, bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum" ifadelerini kullandı.

Zeynep Bastık milli yasa tepki gösterince eleştiri yağdı: "3 gün konser vermezsen aç kalmazsın" - Resim : 4

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Zeynep Bastık’ın bu paylaşımı sonrasında bazı sosyal medya kullanıcıları, “Filistin bu halde iken iptal edilmesi gereken bir organizasyon”, “Orada insanlar ölürken senin burada 3 gün konser vermezsen aç kalmaz ölmezsin merak etme” gibi yorumlarda bulundu. 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail filistin Zeynep Bastık konser magazin haberleri