Victoria Bonya: Dünyanın yok olmasındansa insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim

koronavirüs
Victoria Bonya: Dünyanın yok olmasındansa insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim

Daha önce Burak Özçivit'e attığı mesajlar Türkiye'de gündeme gelen Rus model Victoria Bonya sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Dünyanın yok olmasındansa insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Rus model ve oyuncu Victoria Bonya, koronavirüs ile ilgili yaptığı yorum nedeniyle büyük tepki çekti. Bonya, 'Dünyanın yok olmasındansa insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim' dedi. 2001 yılında 'Miss Earth' Güzellik Yarışması'nda Rusya'yı temsil eden Bonya, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Üzgünüm ama bunu paylaşmak zorundayım. Hepimizin iyiliği için. Gezegenimiz mahvoldu. Ben, gezegeni kaybetmektense insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim." 

Victoria Bonya: Dünyanın yok olmasındansa insanlığın yarısını kaybetmeyi tercih ederim - Resim : 1

Victoria Bonya, paylaşımı yapar yapmaz büyük tepkilerle karşılaştı. Bonya'nın ifadelerini soykırıma benzetenler oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Bence senin sevdiğin biri ya da bir akraban hastalansaydı böyle şeyler söylemezdin" yorumunda bulundu.

TEPKİYLE KARŞILAŞINCA GERİ ADIM ATTI

Victoria Bonya, büyük bir tepkiyle karşılaşınca görüntüleri sildi. Ardından yeni bir açıklama yaptı. Bonya, paylaşımında, "Bir bütün olarak insanoğlu, çevresindeki yer şeyi yiyerek yok eden bir çekirgeden farksız hale geldi. Son 50 yıl içerisinde, gezegenimizi daha önce hiçbir neslin yapmadığı kadar öldürdük. Koronavirüs belki bizi biraz sarsar ve kendimize geliriz."

Koronavirüs krizinin insanlığa hayatın değerin bilmeyi öğrenmesini umduğunu söyledi. Bonya ayrıca doğanın, suyun, nehirlerin, denizlerin, okyanusların, temiz havanın, hayvanların ve gezegenin bize sunduğu her şeyin değerini bilmemiz gerektiğini belirtti.

koronavirüs