Usta sanatçı Altan Karındaş vefat etti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Usta sanatçı Altan Karındaş vefat etti

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, bu sabah hayatını kaybetti. Acı haberi ünlü tiyatrocu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu.

10 yıldır Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı bu sabah hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Altan Karındaş'ın vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Nedim Saban, "Tiyatromuzun büyük ustası Altan Karındaş’ı biraz önce kaybettik. 'Ölüm oranı yüzde yüz olan tek hastalık yaşamdır' der Memet Baydur. Çok üzgünüm, hastaneye girmeden önce yolladığı ses kaydı yüreğimin en derin yerinde acıtmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Usta sanatçı Altan Karındaş vefat etti - Resim : 1

“HUZUREVİNE KENDİ İSTEĞİMLE GELDİM”

Huzurevinde kalan ünlü sanatçı 2 yıl önce verdiği bir röportajda böyle sitem etmişti: 

“İşte geldik yine aynı yere! Huzurevinde kaldığımı duyanlar hemen, ‘Vah vah, yazık’ demeye başlıyorlar. Avrupa'da insanlar kendiliğinden giderler huzurevine. Bizimkiler yaşlanınca çocukların başında, ‘Bıdı bıdı’ yaparlar anca. Kendim istedim, geldim. 10 yıldır belediyenin huzurevindeyim. Burası harika bir yer. 2 odalı, apart bir daire gibi. Başkasıyla da yaşayamam zaten. Çok mutlu bir hayatım var.”

Usta sanatçı Altan Karındaş vefat etti - Resim : 2

ALTAN KARINDAŞ KİMDİR?

Altan Karındaş, 30 Ağustos 1928 doğumlu sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahne'sinde sanat hayatına başladı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Altan Karındaş 2021 yılında hayatını kaybeden ünlüler muğla Muğla haberleri