Ünlü pop yıldızı, Afganistan'dan böyle ayrıldı! İşte o kare...

Afganistan
Ünlü pop yıldızı, Afganistan'dan böyle ayrıldı! İşte o kare...

Afgan pop müziğinin başarılı seslerinden Aryana Sayeed, Taliban'ın ülke yönetimine el koymasının ardından Afganistan'dan ayrıldı. Ünlü popçu, Kabil'den Doha'ya giden bir uçakta çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı.

Afganistan’daki tüm şehirleri bir bir alan Taliban, geçtiğimiz pazar günü Kabil’i de ele geçirdi. Taliban güçlerinin 20 yıl sonra ülkeye girmesi ile binlerce kişi ülkeden ayrıldı. 

Bu vatandaşların arasında, Afganistan'ın en büyük pop yıldızlarından biri olan Aryana Sayeed de vardı. 

Paris Match'in haberine göre, Afganistan’da polis koruması altında yaşayan Aryana Sayeed, şarkılarını seslendirmeye devam etmişti.

Bu nedenle Taliban'ın hedefinde olduğu iddia edilen ünlü şarkıcı, Kabil’in ele geçirilmesinin ardından Afganistan’dan ayrılıp Katar'a geçti. Ünlü şarkıcı, o anları sosyal medya hesabından yayınladı. 

Ünlü pop yıldızı, Afganistan'dan böyle ayrıldı! İşte o kare... - Resim : 1

ARYANA SAYEED KİMDİR?

Afgan pop müziğinin kraliçesi Aryana Sayeed, 2017 yılında "Afgan İkon Ödülü"nü kazandı ve "2017 Afganistan'ın En İyi Kadın Sanatçısı" (2017 Afganistan'ın En İyi Kadın Sanatçısı) seçildi. "Afganistan'ın Sesi" (Afganistan'ın Sesi) olarak adlandırılan ve bu nedenle Afganistan'daki en etkili ünlülerden biridir.

Afganistan magazin haberleri Afganistan göç Taliban Kabil Doha