Türkücü Aydın Aydın'dan üç dilde koronavirüs şarkısı: Korona var öpme

koronavirüs
Türkücü Aydın Aydın'dan üç dilde koronavirüs şarkısı: Korona var öpme

Türkücü Aydın Aydın, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 'Koronavirüs'e dikkat çekmek için 'Korona var öpme' şarkısına üç dilde klip çekti.

Türkücü Aydın Aydın, Çin'de ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 'Koronavirüs'e dikkat çekmek için 'Korona var öpme' şarkısına üç dilde klip çekti. Hakkari'nin Demirtaş köyündeki 2 bin 800 rakımlı karla kaplı dağa çıkan Aydın, köylülerle birlikte okuduğu şarkının klibinde kuru otlarla üzerini kamufle edip, yer yer 1,5 metreyi bulan karda yürüdü. Türkücü, köylülerle bir araya gelip, yakın temas öpüşmenin zararlarını anlattı.

Aydın, daha sonra da bir grup köylü ile birlikte üzerini kuru otlarla kamufle edip, karda yürüyerek, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe 'Korona var öpme' şarkısını köylülerle birlikte okuyup, mesaj verdi. 

Türkücü Aydın Aydın'dan üç dilde koronavirüs şarkısı: Korona var öpme - Resim : 1

"DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK"

Koronavirüse dikkat çekmek için 'Korona var öpme' adında üç dilde şarkı yaptığını anlatan türkücü, "Hakkari'nin 2 bin 800 rakımlı dağlarına çıkarak buna dikkat çekmek istedik. Karla kaplı dağlara 'Korona var öpme' sloganımızı yazdık. Bu hastalıkların bütün panzehiri bu dağlarda, buradaki şifalı bitkilerde, buradaki balda. Burada iki metre kar var. Bütün dünya bu söylediklerimizi duysun" diye konuştu.

Aydın, daha sonra kazanda pişirilen ve birçok hastalığın panzehiri dediği Kürtçe Siyabu denilen otu hem kendisi yedi hem de köydeki vatandaşlara ikram etti. Yemeklerde ve otlu peynirlerde kullanılan Siyabu otunu yiyen köylüler, Aydın'ın bu çağrısına bütün dünyanın kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Aydın Aydın Çin Vuhan koronavirüs