Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul-Azerbaycan Dostluk Derneği'nin organizasyonuyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri Gecesi iki ülkenin sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi

Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri, 14 Kasım Perşembe akşamı "Grand Hyatt İstanbul'da sahiplerini buldu.

Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri gecesi, iki ülkenin sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından önemli kişilerini bir araya getirdi. Bu yıl 3. kez düzenlenen ödül töreni organizasyonu İstanbul-Azerbaycan Dostluk Derneği tarafından iki ülkenin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya yayma amacıyla yapıldı. 

Gecede Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü alan Gülben Ergen yaptığı açıklamada, "Sımsıkı bağlarla kardeş olduğumuzu biliyoruz zaten. Ben Azerbaycan'a her gittiğimde ya da oradaki sevenlerimle sosyal medya üzerinden haberleştiğimde, mailleştiğimde her zaman son derece duygulanıyorum. Ve bu geceyi son derece önemseyerek geldim. Kardeşliğimizin altını çizmek için..." dedi.

Azerbaycanlı devlet sanatçı Melahat Abbasova da gecede Yılın En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu seçildi. 28 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirten Abbasova, bu ödülü almanın kendisi için gurur vericiği olduğunu söyledi. 

En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü alan isim ise Perihan Savaş olurken, Yılın Moda İkonu ödülünü ise Ivana Sert aldı.

''İki devlet tek millet'' duygusunun hakim olduğu ve Azerbaycan ile Türkiye'nin tanınmış simalarının yer aldığı gecede Oyuncu Serpil Tamur, Yıldız Kültür, Gökhan Türkmen, Perihan Savaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Ivana Sert Furkan Palalı, Selin Ciğerci, Tuğba Özay, Bünyamin Sürmeli ve Gülben Ergen gibi tanıdık isimler ödül aldı.