Türker İnanoğlu'ndan Fatma Girik'e duygulandıran veda! 'En parlak yıldızdı'

Fatma Girik Magazin Haberleri
Türker İnanoğlu'ndan Fatma Girik'e duygulandıran veda! 'En parlak yıldızdı'

Yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu, koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta oyuncu Fatma Girik'e veda etti. İnanoğlu sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj yayınladı.

Bodrum'da yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Fatma Girik, dün sabah hayatını kaybetti. Türker İnanoğlu, sosyal medya hesabından Türk sinemasının efsane ismi için duygusal bir paylaşıma imza attı.

Türker İnanoğlu'nun, Fatma Girik'e veda yazısı şöyle:

"Yeşilçam’ın ölümsüzleri arasına, arkasında büyük bir sevgi seli bırakarak bir usta sanatçı daha katıldı. Sinemada yönetmenliğe yeni başladığım dönemde üst üste üç film çekmiştim. Üçünde de başrolde Fatma Girik vardı. Onunla o günden başlayan derin arkadaşlığımız bir ömür boyu sürdü. 180’i aşkın filmde, ayrıca rol aldığı birçok dizideki oyun gücüyle seyircinin gönlünde taht kurmuştu..."

Türker İnanoğlu'ndan Fatma Girik'e duygulandıran veda! 'En parlak yıldızdı' - Resim : 1

"ZİRVEDE KALMAYI HAK ETTİ"

"Gerek filmlerde gerek televizyon dizilerinde sergilediği oyunculuk başarısı hiçbir zaman vasat olmamıştı. O nedende Fatma Girik zirveye çıkmayı ve oradan kalmayı hak etmiş bir stardır. Filmlerinde genellikle erkek gibi, mert, sağlam kadın karakterlerini yansıtır..."

"Varoşların belalı 'erkek Fatma'sıdır o. Şişli Belediyle Başkanlığı’nda da başarılı ve saygın kişiliğiyle ses getiren bir yönetim sergilemişti..."

"Bir gün 'kavgacılar' dediğimiz oyuncu kadrosundan birkaçı bana geldi. O sırada Yeşilçam emekçilerinin lehine yasal bir değişiklik yapılmıştı. Türk sinemasından 75 kişi emekli olacaktı. Ama ‘kavgacılar’ bu haktan yararlanma konusunda zorlanıyordu. Haktan yararlanabilmeleri için bir miktar para yatırmaları gerekiyormuş. O dönemde Fatma, Şişli Belediye Başkanı’ydı. Telefon ettim, durumu anlattım. 'Hemen bana gelsinler' dedi. Gitmişler. Kısa süre sonra tüm kavgacıların emekli olduğunu duydum..."

Türker İnanoğlu'ndan Fatma Girik'e duygulandıran veda! 'En parlak yıldızdı' - Resim : 2

 "RİCA ETTİK, HEMEN ÇÖZDÜ"

"İstanbul’un bin 800 koltuklu en büyük sineması olan Kent Sineması’nı satın almıştık. Salonu bir an önce hayata geçirebilmem için otopark sorunu gibi güvenlik sorunu gibi bazı engellerin belediye nezdinde çözüme kavuşması gerekiyordu. Kendisinden rica ettik. Hemen çözdü. Açılışı da o yaptı..."

Fatma’yı en son 'Gurbet Kadını' adlı, reyting rekorları kıran 100 bölümlü dizimde oynattım. Bu bizim son çalışmamız oldu. Fatma’nın vefatıyla Yeşilçam’dan bir yıldız daha eksildi. Eksilen o yıldız mevcutların en parlaklarından biriydi..."

Türker İnanoğlu'ndan Fatma Girik'e duygulandıran veda! 'En parlak yıldızdı' - Resim : 3

 "YERİ DOLDURULAMAZ BİR SANATÇIYDI"

"O, bundan böyle her filmi gösterildiğinde anılacak ve dualarla izlenecek. Tıpkı şimdi olduğu gibi. Yeri doldurulamaz bir sanatçıydı. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun."

Kaynak: Haber Global TV

Fatma Girik Türker İnanoğlu magazin magazin haberleri