Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine flaş transfer!

Dizi Haberleri
Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine flaş transfer!

Akli Film'in TRT 1 için çektiği Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin kadrosu şekilleniyor. Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un başrollerde yer alacağı diziye yeni bir isim daha dahil oldu.

Uyanış Büyük Selçuklu, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Bir Zamanlar Kıbrıs ve Maveraya Yolculuk gibi tarihi dizileriyle izlenme rekorları kıran TRT 1 ekranlarına yeni bir tarihi yapım daha geliyor.

TRT 1 ekranlarında geçen sezon 'Melikşah' dönemi anlatarak fırtına gibi esen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi yeni sezonda hikayeyi geçmişe doğru sarıyor.

"Malazgirt Fatihi" olarak adlandırılan Selçuklu Devleti'nin ikinci lideri Alparslan'ın hayatını konu alacak olan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine dair detaylar belli olmaya devam ediyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine flaş transfer! - Resim : 1

Barış Arduç, Fahriye Evcen ve Mehmet Özgür’ün ardından merakla beklenen diziye Yurdaer Okur dahil oldu. Akli Film’in sahibi yapımcı Emre Konuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Okur’un kadroya dahil olduğunu duyurdu. Konuk, paylaşımında, “Yıllar önce yönetmen olarak televizyona çektiğim ilk projemin başrollerindendi. Şimdi yeniden bir aradayız. Kadim dostum Yurdaer Okur, Alparslan: Büyük Selçuklu dizimizde” ifadelerini kullandı. 

ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU'NUN OYUNCULARI KİMLER?

Alp Arslan dizisi için kesinleşen isimler arasında Sultan Alparslan rolünde Barış Arduç, Nizamülmülk rolünde Mehmet Özgür var. Barış Arduç'un partneri rolünde ise Fahriye Evcen'in yer alıyor. Son olarak diziye Yurdaer Okur'un dahil olduğu duyuruldu. 

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisine flaş transfer! - Resim : 2

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 tarihinde Rize’de dünyaya gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezundur. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yapan Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal ile tanışarak Dostlar Tiyatrosu’na girdi ve Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı.

2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda dışarıdan oyuncu olarak görev yaptı. Yurdaer, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na atandı. Bu zamana kadar pek çok oyun da yönetmiş olan Yurder Okur, ilk olarak Ferhunde Hanımlar dizisi ile ekran karşısına geçti.

Yurdaer Okur, Yeter, Kurtlar Vadisi Pusu, Karadayı, Reaksiyon, Türkan, Labirent, Kılıç günü, Sakarya Fırat, Köprü, Kısık Ateşte 15 Dakika, Kabuslar evi, Gen, Aşk Oyunu, Belalı Baldız, Aslı ile Kerem, Sır çocukları, Çifte Bela, Tatlı Hayat, Evdeki Yabancı, Üzgünüm Leyla, Ferhunde Hanımlar, Kuruluş Osman ve Dadı gibi yapımlarda rol aldı. 

Ünlü oyuncu son olarak Kefaret dizisinde yer aldı. 

 Yurdaer Okur, 1.74 metre boyunda, 68 kilo ve Akrep burcudur.

Kaynak: Haber Global TV

Yurdaer Okur TRT 1 TRT 1 dizileri Alparslan: Büyük Selçuklu Yurdaer Okur kimdir Emre Konuk