Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı!

Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı!

Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, "Vizyon 2030" projesi kapsamında, içlerinde Şeyma Subaşı'nın da olduğu sosyal medya ünlülerini Suudi Arabistan'a davet etti. Şeyma Subaşı'nın da Suudi Arabistan'daki konserde paylaştığı fotoğraflar dikkat çekti.

Hürriyet gazetesi yazarı Onur Baştürk, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen MDL Beast adlı elektronik müzik festivalini değerlendirdi.

"Şeyma Subaşı'nın paylaşımları olmasa Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen MDL Beast diye bir festival o kadar ilgimizi çekmez ve tabii o kadar şaşırmazdık. 

Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı! - Resim : 1

Gerçekten de, Şeyma'nın göbeğini açıkta bırakan spor kıyafetiyle verdiği çılgın festival pozunun Burning Man'in yapıldığı Nevada'da değil de, Suudi Arabistan'da çekildiğine inanmak ilk başta hayli zor...

Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı! - Resim : 2

İnsan ister istemez çelişkiye düşüyor:

Suudi Arabistan bir anda bu kadar değişmiş olabilir mi?

Elbette hayır...

Suudi kadınların tek başına yurt dışına çıkma yasağı henüz yeni kaldırıldı... Suudi kadınlara boşanma ve evlilik başvuru hakkı henüz yeni verildi.

Araba kullanmaları yasak olan Suudi kadınların ehliyetlerine kavuşmaları da yine çok taze... Yani oradaki kadınlar daha yolun başında. Onlar Şeyma gibi bu pozu özgürce verecek kadar şanslı değil.

Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı! - Resim : 3

MDL Beast'e davet edilenleri eleştirebiliriz ama şu da bir gerçek: Bir elektronik müzik festivaliyle imaj gayet düzeltilebiliyor da...

Günün sonunda sosyal medya kullanıcısı Instagram'dan gördüğüne bakıyor, "Vay be!" diyor ve hoşuna gidiyor.

Suudiler'den Şeyma Subaşı'lı 'imaj' atağı! - Resim : 4

Elektronik müzik festivalinde Şeyma Subaşı'ya sevgilisi Guido Senia eşlik etti. Çift çekildikleri bu pozu sosyal medyada paylaştı.

Festivale Irina Shayk, Stella Maxwell, Alessandra Ambrosio gibi dünyaca ünlü isimler de katıldı.

PEKİ NEDİR BU VİZYON 2030?

Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın açıkladığı projeye göre ülkenin ana gelir kaynağı olan petrol ve doğalgaz gelirleri azaltılarak teknoloji, turizm, sağlık, hizmet, eğitim gibi farklı sektörler ile kalkınma hedefleniyor. Doğal kaynakların yakın tarihte tükenebileceğinin farkında olan hanedan; ülke zenginliğini devam ettirmek adına bazı adımlar atıyor. Bu adımların hukuk ve medeniyet çerçevesinde yapılması gerektiğinin farkında olan hanedan üyeleri, ülkeyi yavaş yavaş bir dönüşüm sürecine sokuyor. Hatta kadınlara haklarının geri verilmesi, kadınların araba kullanması da tamamen imaj yenileme çabaları… 

(Hürriyet)

Şeyma Subaşı Veliaht Prens Muhammed Bin Salman Guido Senia Suudi Arabistan