Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı

Fatma Girik Magazin Haberleri

Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü hayata veda eden Fatma Girik’in salı günü yapılacak cenaze töreni olumsuz hava şartları yüzünden ertelenmişti. Türk sinemasının Dört Yapraklı Yoncası’nın mavi gözlü sultanı, bugün düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

79 yaşında hayata gözlerini yuman Yeşilçam’ın usta ismi son yolculuğuna uğurlanıyor. Eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için, Şişli Belediyesi Başkanlık Binasında bir tören düzenlendi. Törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, manevi kızı ve yeğeni Ahu Turan ve birçok sanatçı katıldı.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1
AA

Törende bir konuşma yapan Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turan, "Hepinizi ayrı ayrı buraya geldiğiniz için ona iyi dileklerinizi dualarını ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Fatma annem Şişli'ye çok emek verdi. Benim çocukluğumda Belediye Başkanıyken onu evde görmek çok zordu. Hafta sonları bile evde yoktu. Sabahın yedisinde kalkıp, çizmelerini giyip işçilerle yolları yıkamaya giderdi. Buraya çok emeği geçtiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir değerini kaybetti" dedi.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2
İHA

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik çok üzgün olduklarını belirterek, "Sözlerin bittiği andayız. Ablam buranın eski Belediye Başkanı. Bana da kısmet oldu burada 5 sene görev yapmak. Çok üzgünüz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bunu biz Muammer başkanımızla bu toplantıyı geçen ay ablamla beraber planlamıştık. Burada adı verilen bir kız yurduna açılışını yapacaktık. Bu toplantı olacaktı zaten. Çok enteresan o bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen de şimdi görüyordur. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3
İHA

"KIYMETLİ İSMİ EBEDİYEN YAŞAYACAK"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin "Fatma Girik Şişli’miz için bir değerdir. Büyük bir şanstır. Şişli’de toplumdan yana pek çok hizmette, kurumda, yapıda tartışmasız bir emeği var. Kız yurdumuz ve kreşimiz Fatma Girik adıyla hizmet sunmaya devam etmektedir. Kıymetli ismi ebediyen Şişli’de yaşamaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

GİRİK'İN MENAJERİ: HASTA YATAĞINDA FİLM YAPMA HAYALİ VARDI

Fatma Girik'in menajeri Bircan Silan açıklamasında "Mavi direnişti benim için Fatma Girik. O kadar kapsamlı bir kadındı ki ne desem eksik kalır. Aşkın en güzelini de o yaşadı filmlerinin en güzellerini de o yaptı. Hasta yatağında film yapma hayali vardı. Suna Kıraç'ın hayatını yapmak istedik. Ama kısmet olmadı" dedi.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 5
AA

KESKİN: KENDİSİYLE ÇALIŞIYOR OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Şişli Belediyesi eski başkanımız ve ülkemiz sinemasının duayen oyuncularından dev bir sanatçıya veda etmek için bir araya geldik. Fatma Girik'in zamansız gidişiyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Fatma Girik benim için çok önemli bir isimdi. Belediye başkanlığı döneminde kendisiyle çalışıyor olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. 1994 seçimlerinde 1.5 ay boyunca sabah 07:00'den akşam 01:00'e kadar bütün Şişli'yi adım adım dolaştık. Usta sanatçılığı ve toplumsal içerikli filmleri ile milyonların gönlünde taht kurmuş bir isimdir" ifadelerini kullandı.

NURİ ALÇO: YERİ HİÇBİR ZAMAN DOLDURULAMAZ

Belediye önünde açıklama yapan oyuncu Nuri Alço, "Onun yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Hep fakirin yanında, yaşlıların yanında oldu. Kendi iş hanını ipotek edip, işçilerin maaşını verdi. Hep işçilerin yanında olmuştur" dedi.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 6
DHA

Yapılan konuşmaların ardından helallik alındı.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 7
İHA

Daha sonra da ikinci törenin yapılacağı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na götürüldü.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 8

"İYİ Kİ ONUN KIZIYIM"

Fatma Girik'in manevi kızı Ahu Aşkar annesine olan duygularını paylaştı: "Anne şefkatiyle gözlerime baktı ellerime dokundu... Onun çocuğu olmamı istedi. Anneliği onda öğrendim. İyi ki annem oldu, iyi ki onun kızıyım. Gurur duyuyorum onunla. Onu çok seviyorum. O benim çınar ağacım."

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 9
AA

"DÖRT YAPRAKLI YONCA YOK"

Hülya Koçyiğit konuşmasında "Sevgiliyle iyilikle bakardı... Cesur yürekli bir efsaneydi" dedi. Hülya Koçyiğit açıklamasında "Acı çok büyük çok taze. O Türk halkının kalbinde yaşayacak" dedi. Törende konuşan Girik'in yakın dostu Hülya Koçyiğit, "Memduh Ün'ü kaybettikten sonra bir türlü toparlanamadı. Dilerim Memduh’a kavuşmuştur. Artık dört yapraklı yonca yok" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 10
AA

EDİZ HUN'UN ZOR ANLARI

Kürsüye çıkan Ediz Hun "Fatma Girik ile 1964 yılında tanıştıklarını söyleyerek, "58 yıl geçti. Olağanüstü bir kadındı, dürüsttü, mertti. İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil sarsılmaz duruşlardadır. Böyle bir kadındı. Çok dürüst karakterli son derece mükemmel bir insandı. Türk sanat alemi için büyük bir kayıptır" diye konuştu.

Sanatçı Nur Sürer ise, "Gerçekten bizim fotomuz bunların da çok üstünde bir kadındı. 1985 yılında tanıştık. Ben gözlerine bakınca hayatımda mavinin bu kadar güzel olduğunu düşünememiştim. 20 gün önce konuşmuştuk. O bize dokundu biz ona dokunduk. Onunla görüştüğümüzde, 'Ben sinema arkadaşlarımla gurur duyuyorum' dedi. 5 yıldır bir tane uyunca da gelip bir şey istemedi. Onlarla gurur duyuyorum. Bu kadını unutmak mümkün değil" dedi.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 11
AA

Fatma Girik, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği Bodrum'a uğurlandı.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 12
AA

Türk sinemasının menekşe gözlü güzeli Fatma Girik'e yakın dostu Türkan Şoray, tabutu başında sessizce veda etti.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 13

 Törene çok sayıda vatandaş da katıldı.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 14
AA
Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 15
AA
Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 16
AA
Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 17
AA

EFSANE AŞKI MEMDUH ÜN

Fatma Girik 1960’ta tanıştığı yapımcı Memduh Ün’den 2015’te ölene kadar hiç ayrılmamıştı. Hayat arkadaşı ölünce, “Memduh gitti, ben de gitmek istiyorum” demişti.

Yeşilçam'a can veren Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 18

"ÖLÜNCE MEMDUH'A KAVUŞACAĞIM"

Usta oyuncu, daha önce, "Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin..." demişti.

"BÜYÜK BİR UĞURLAMA İSTEMİYORUM"

Fatma Girik, ölümünden sonra nasıl bir cenaze töreni istediğini de söylemişti. Girik, açıklamasında "Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Pek çok ünlü isim Fatma Girik'in vefatı sonrasında üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirmişti.

CÜNEYT ARKIN

İnanamıyorum... Bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden. Ne kadar iyiydi o... Yüreğim yanıyor, büyük bir parçam gitti. Gözümün önünde mavi, yiğit bakışları... Öyle zarif bir kadındı ki... Nasıl dayanırım ben bu acıya? Sen ne iyi insandın! Ne kadar alçak gönüllü, dosttun...Nur içinde yat...

TARKAN

Bir efsaneyi daha kaybettik. Fatma Girik’in ölüm haberiyle içim bir başka yandı. Onun yeri hepimizde bir başkaydı galiba. Oyunculuğundaki ustalık, gerçeklik ve samimiyet, hayattaki onurlu, erdemli ve ahlaklı duruşu ile kalplerimizde ilelebet yaşayacak, hiç unutulmayacak o. Nurlar, ışıklar içinde uyu sevgili Fatma Girik…Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim…

ALİ SUNAL

Ah Fatma Girik, babamın ortağı, çalışma, yol arkadaşı, dostu, dostumuz biriciğimiz, Ezo’mun isim annesi... Aldığınız künye hala Ezo’nun bileğinde. Bizim için çok değerliydiniz, çok değerlisiniz ve hep çok değerli olacaksınız…

Kaynak: İHA

magazin haberleri Fatma Girik Fatma Girik cenaze