Derya Baykal'dan duygulandıran Ferhan Şensoy paylaşımı

2021'de hayatını kaybeden ünlüler Ferhan Şensoy

Türk tiyatrosunun efsane ismi Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır yoğun bakımda olan büyük usta vefatıyla sevenlerini yasa boğdu.

Derya Baykal, iki kızının babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'un ölümüyle ilgili "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz" ifadelerini kullandı. 

KIZLARINDAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Şensoy'un kızı Müjgan Ferhan Şensoy sosyal medya hesabından "Babam uçtu göklere…" yazarken diğer kızı Derya Sensoy ise "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım" ifadesini kullandı.

Ferhan Şensoy'un kurduğu "Ortaoyuncular"dan yapılan açıklamada, "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun… " denildi.

 

Derya Baykal'dan duygulandıran Ferhan Şensoy paylaşımı - Resim : 1

 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'DAN PAYLAŞIM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı paylaşımda "Tiyatro ve sinema dünyamız büyük bir çınarını kaybetti. Ferhan Şensoy’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda "Tiyatromuzun kıymetli üstadı Ferhan Şensoy’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz büyük bir sanatçısını kaybetti. Ailesine, sevenlerine, sanat camiasına, ülkemize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: Tiyatromuzun duayeni #FerhanŞensoy’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Geleneksel tiyatronun yarınla güçlü bağını kurmuş çok değerli bir sanatçımızdı. Rahmet diliyorum.

Derya Baykal'dan duygulandıran Ferhan Şensoy paylaşımı - Resim : 2

SEVENLERİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

RASİM ÖZTEKİN'İN KIZI PELİN ÖZTEKİN'DEN DUYGULANDIRAN TWEET

Şensoy'un ölümünün ardından merhum Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin duygulandıran bir paylaşım yaptı. Öztekin, paylaşımda 'Pardon' filminden bir sahne paylaştı. Öztekin ile Şensoy'un birbirlerine sıkıca sarıldıkları anlar izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

 

IŞIL YÜCESOY:

Ferhan bu bir şaka mı!?   Koca bir devri beraberinde alıp götürdün... Yazacak, konuşacak söz bile bulamıyorum... İçim acıyor..

CEM DAVRAN: 

Çok saçma, çok acayip, çok şaka sanki, bu olur mu ya durup dururken şimdi? 

İLKER KALELİ:

Başımız sağolsun… Çok büyük bir “Usta”mızı kaybettik. Hatrımda, 10 yaşımdaki beni sahneye çağırdığın gün, bu yaşımın Ferhan Abi’si, tiyatromuzun direği… Geride bıraktığın her şey için sonsuz teşekkür ile… Nurlar içinde uyu… 

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU:

Türk tiyatrosunun başı sağolsun.

 

NECMİ YAPICI:

Ferhan abiyi kaybetmişiz az önce öğrendim. Çok üzgünüm. Onun gibi hayatını tiyatroya adamış kaç insan tanıdınız? Kendine özgü diliyle yazdığı, sahnelediği ve yine kendi şahsına münhasır oyunculuğuyla ruhumuza yer ettiği o muhteşem oyunları nasıl unutabiliriz? Asla yeri dolmayacak çok büyük bir usta gitti buralardan. Yazdığı her kitabı büyük bir merakla açıp okuduğumuz kaç kişi kalmıştı ki zaten? Onunla aynı filmde çalışma “Şans kapıyı kırınca” ve tiyatro sahnesinde “Uzun donlu Kişot” oyununda oynama şansına sahip oldum. Benim için çok büyük bir şanstı, ettiğimiz sohbetler anlattığı maceralar hala taptaze. Keşke çok daha fazla çalışabilseydim kendisiyle en son 2500. Ferhangi Şeyler oyununa gitmiştik bir fotoğrafımızda var o güne dair. Güle güle büyük usta yazacak çok şey var hakkında. Ama ne yazılsa az kalır. Seni çok sevdik sevmeye devam edeceğiz .. Ölümsüzler kulübüne hoş geldin.

MERT FIRAT

İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak…

AYŞENİL ŞAMİLOĞLU

Canım… Yattığın yer incitmesin…Verdiğin her şey için yürek dolusu teşekkür, sevgi, saygı sana…Devrin daim olsun…

HAZAL KAYA

Ah ne büyük bir kayıp…Çok üzgünüm…Başımız sağ olsun

MELEK BAYKAL: Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık...

NEVRA SEREZLİ:

Çok üzgünüm, tam televizyonun karşısına geçtim ve alt yazı geçti. Nefret ediyorum ustalarımızı alt yazı olarak orada görmekten. Kendi eşimde de aynı şeyi hissetmiştim.

Biz maalesef aynı sahneyi hiç paylaşamadık.

Ferhan Şensoy geleceğin tiyatrosunda çok önemli bir yerde olacak. Ben yazmıyorum, yazamıyorum, proje üretmiyorum, yönetmiyorum sadece yazılı bir teksti oynamaya çalışıyorum. Ferhan, öyle değil. Yazıyor, yönetiyor, üretiyor... Bir bütün. Türk tiyatrosu gerçek bir değerini kaybetti.

PERRAN KUTMAN:

Adam gibi adam... Yürekli adam... Ayaklarının üstünde duran bir adam... Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm.

GÖKSEL KORTAY:

Sabah haberlerinde 5 dakika önce duydum. Ferhan Şensoy, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ustalardan biriydi. Müthiş vizyonu olan, müthiş vizyonu olan bir insandı. Çok zeki ve çok parlak düşünce tarzı olan bir insandı. Yazdıkları inanılmazdı.

NİLGÜN BELGÜN:

Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın

GÜL SUNAL

"Tiyatromuza pek çok eser kazandıran usta oyuncu Ferhan Şensoy.. Tiyatronun neferi seni unutamayız…"

BÜLENT PARLAK

"Hayatın en kötü günlerinden biri ! Bu mesleği seçme sebebim, ilk yol göstericim, aslan gibi dimdik durabilen, cesur Usta FERHAN ŞENSOY’u kaybettik."

ZERRİN ÖZER

"TÜRKİYEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN!Canım Ferhan ağabeyim, Nurlar içinde yatın! Mekanınız cennet olsun!Canım Deryamız...Canım Ferhanım, Canım Deryam BAŞINIZ SAĞOLSUN!!!Rabbim en büyük kuvveti versin Sizlere....TÜRKİYEMİZ EN BÜYÜK SANATÇILARIMIZDAN BİR DEĞERLİ BÜYÜĞÜNÜ KAYBETMİŞTİR!Başımız sağolsun!"

GÜRGEN ÖZ

"Yerin doldurulamaz… Çok üzgünüm. İzleyerek büyüdüğüm, ilham aldığım tüm ustalar birer birer gidiyorlar… Rahat uyuyun. Bugün Türkiye, gerçek bir sanatçısını daha yitirdi…"

ÖZGÜR OZAN

"Ferhan Şensoy’u kaybettik yerinde rahat uyu usta…"

TİMUR ACAR

"Kim nerede kim nerede görmüş ki, içinden tramvay geçen bir şarkı"

 

Kaynak: Haber Global TV

Ferhan Şensoy derya baykal twitter