Sınır kapısına giden Sibel Tüzün'den göçmenlere yardım çağrısı

Sınır kapısına giden Sibel Tüzün'den göçmenlere yardım çağrısı

Pazarkule Sınır Kapısı'na yardım götüren Sibel Tüzün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Avrupa'ya göçmek isteyen mülteciler için yardım çağrısında bulundu.

Sibel Tüzün, mültecilerin Yunanistan'a gitmek için beklediği Pazarkule Sınır Kapısı'na gitti. Çocuklar için çok üzüldüğünü belirten şarkıcı, "En zor durumda olanlar onlar. Yetişkinler başının çaresine bakıyor. Bebekler çok büyük travma geçiriyor. Çocuklar sessiz, neşesiz, yalnız ve içine kapanmışlar. Kalplerine dokunmak gerekiyor. Bu durumu çözemezsek üzücü olur. Onlar için ağlamayı kabul etmiyorum. Bu onları aşağıya çeker. Onlara gülerek bakmayı tercih ettim" açıklamasını yaptı.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİDEN GİDECEĞİM'

Eve dönünce ağladığını söyleyen Tüzün, "Kadınlar için hijyenik eşyalar götürdüm. Çocuklar için süt aldım. Zararlı olduğunu biliyorum ama bebeklerin yüzü gülsün diye lolipoplar temin ettim. Görevlilerden ihtiyaçlarını öğrendim. Önümüzdeki günlerde yeniden gideceğim" dedi.

Sınır kapısına giden Sibel Tüzün'den göçmenlere yardım çağrısı - Resim : 1

"YETİŞKİNLERİN SAVAŞLARI ONLARIN SUÇU DEĞİL"

Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Avrupa'ya göçmek isteyen mültecilerin karelerini Instagram hesabında yayınlayan Tüzün, paylaşımına şu notu düştü:

"Çayırların üzerinde açan bahar çiçekleri gibi... Yetişkinlerin dünyasında neler olduğunu tam olarak anlayamasalar da evlerinden, oyuncaklarından, arkadaşlarından koparılmış küçük çiçekler onlar... Toprağın üzerinde uyuyup, mart ayında soğuk, yıldızlı gökyüzüne yorgan diye sarılmak zorunda kalan çocuklar... Müsaade ederseniz onlar için biraz zamanınızı almak isterim... Kocaman bir alan, girişinde askerler, çıkışında askerler... Gaz atan silahlardan çıkan sesler bizim yüreğimizi ağzımıza getirirken, onlar tepki vermiyor... Alışmışlar... Dün nereden geldiklerini hayal meyal hatırlıyorlar ama yarın belli değil... Şu anda evleri yaklaşık 10 bin kişi ve görevlilerle paylaştıkları tarladan bozma alan... Yazacak çok şey var aslında... Ama şu an için öncelikli olan bu insanların toprağın üzerinde yattıkları... Dolayısıyla mat en önemli ihtiyaç... Tuvaletler ve her türlü hijyen malzemesine de ihtiyaç var... Yiyecek, içecek sağlanıyor ama bebek ve çocuklar için mama, bez, süt ihtiyaç... Bit salgınını önlemek için ilaç, kuru şampuan, ıslak mendil... Yarın kurulumu bitecek kreş çadırı için boya, resim defteri, oyun hamuru... Bu çocukların travmalarını azaltabilmek için ne gerekirse... Ve yağmurluk... Yağmur bekleniyor çünkü... Alanda dağıtımla ilgili nizam sağlanmış… Göç idaresi ve AFAD ekipleri gönüllü olarak çalışıyorlar... Yardımlarınızı bireysel olarak dağıtmanız mümkün değil... Pazarkule Sınır kapısında Edirne Göç İdaresi ve AFAD yetkililerine teslim edilecek şekilde yönlendirebilir veya Edirne Tabipler Odasına yollayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz bana DM den ulaşın lütfen. Ve bu paylaşımıma yorum yapmadan önce lütfen kalbinizde o çocukları hissedin. Yetişkinlerin savaşları onların suçu değil... Her gece uyurken baktıkları gökyüzündeki yıldızlar kadar çok olsun sevgimiz... Teşekkür ederim."

Sınır kapısına giden Sibel Tüzün'den göçmenlere yardım çağrısı - Resim : 2

Sibel Tüzün Pazarkule Sınır Kapısı