Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı

AA
Magazin Haberleri
Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı

Diyarbakır'da dokuz yıl önce katıldığı 'Sesi Çok Güzel' yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, eski erkek arkadaşı tarafından silahla başından vurularak ağır yaralanmıştı. Yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken Kaya, ablası öldürüldükten sonra tedavisine ara vermişti. Tekrar tedaviye başlayan Kaya, şiddet mağduru kadınlar için şarkı yazdı.

Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs 2015 gecesi eski erkek arkadaşı tarafından başından silahla vurularak ağır yaralandı.

Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı - Resim : 1

Uzun süre yaşam mücadelesi veren Kaya, yeniden ayağa kalmak için yoğun bir tedavi süreci geçirirken 22 Mart 2020'de ablası Dilek Kaya'nın ölümüyle sarsıldı. 

Tedavisi süresince yanından bir an olsun ayrılmayan ablasını da evinde erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu kaybeden Mutlu Kaya adeta hayata küstü. 

Tedavisine ara veren Kaya, kendisini eve kapattı. 

Haberlerde gördüğü, kaçırılan, öldürülen, tehdit edilen kadınlar ve kız çocuklarının yaşam öykülerinden etkilenen Kaya, yeniden ayağa kalkıp kadınların sesi olmaya karar verdi. 

Özel bir klinikte refleksoloji tedavisine başlayan Kaya, şiddet mağduru kadınlar için müzik hocası Emrah Cebe'nin desteğiyle 'Diriliş' adıyla şarkı yazıp, besteledi. 

Şiddet mağdurlarının yaşadığı duyguları anlatan şarkısına Diyarbakır'ın farklı tarihi mekanlarında klip çeken Kaya'nın şarkısı, dijital müzik platformlarında yayınlanacak. 

Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı - Resim : 2

YÜRÜYÜŞ EGZERSİZLERİ YAPIYOR

Ergani ilçesinden haftanın belirli günlerinde Diyarbakır'daki klinikte tedavi gören, yürüyüş egzersizleri yapan Kaya, bu sırada sahnede son söylediği 'Heveslik eyledim' adlı şarkıyı söyleyerek motivasyonunu artırıyor. 

Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı - Resim : 3

"ABLAM ÖLDÜRÜLDÜ, KENDİMİ KAYBETTİM"

Kaya, 2015'te başından vurulduğunu, uzun süre yoğun bakımda kaldığını, defalarca kalbinin durduğunu, doktorların kendisi için yaşamasının mucize dediğini ancak her şeye rağmen direndiğini ve ölmediğini söyledi. 

"KADINLARIMIZ İÇİN YAZDIK"

9 yıl önce yeniden şarkı söyleyeceğine kimsenin inanamayacağını dile getiren Kaya, o dönemde konuşamadığını hatırlattı. 

Kaya, şöyle dedi: 

"Şimdi şarkım çıkıyor. Şarkımın adı 'Diriliş'. Biz kadınlar yeniden diriliyoruz. Kadınlarımız için yazdık. Çok güzel bir şarkı oldu. Sadece Türkiye'de değil, dünyada zulüm gören çocuklar, kadınlar... Zulüm gören tüm varlıklara armağan ediyorum."

Sibel Can 'Veliahtım' demişti! Başından vurulan Mutlu Kaya yıllar sonra ortaya çıktı - Resim : 4

SİBEL CAN "VELİAHTIM'' DEMİŞTİ

Sibel Can, 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı takımına katmak için Diyarbakır'a gitmiş ve Kaya'yı çalıştığı okul kantininde ziyaret etmişti. Can ayrıca genç yarışmacı için "veliahtım" demişti.