Sezen Aksu'nun tartışılan şarkısı hakkında Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı Magazin Haberleri
Sezen Aksu'nun tartışılan şarkısı hakkında Diyanet'ten açıklama

Sezen Aksu'nun sosyal medyada tartışma konusu olan şarkısına ilişkin Diyanet'ten isim vermeden yapılan açıklamada, "Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması en hafif tabirle saygısızlıktır" denildi.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında kullandığı bir ifade son günlerde özellikle sosyal medyada tartışılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı bir açıklamayla isim vermeden o tartışmaya değindi.

Diyanet'in açıklamasında, "Hazreti Adem ve Hazreti Havva'ya yönelik gelişigüzel polemikler yapıldığı" belirtildi ve "İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

'Hz. Adem'in ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamber olduğu' belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yönüyle vahye muhatap olmuş; akıl, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de 'halife' olarak nitelenen Hz. Adem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır. Aynı şekilde Yüce Allah, 'Allah katında İsa'nın yaratılmasındaki durum, Adem'in durumu gibidir' buyurarak Hz. İsa'nın yaratılışındaki ilahi kudrete ve onun mucizevi doğumuna açıkça vurgu yapmıştır. Tevhit inancının örnek şahsiyetleri olarak Hz. İsa ve onun mutahhar annesi Hz. Meryem, Allah'ın ezeli hitabına mazhar olan seçkin insanlardır. Yüce Allah, hem Hz. İsa'nın hem de onun mübarek annesi Hz. Meryem'in asaletinden ve saygınlığından Kur'an-ı Kerim'de defaatle bahsetmiştir. Nitekim Hz. Meryem, insanlık için iman, haya ve iffet timsali bir şahsiyet olarak tanıtılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah'ın övgüsüne mazhar olmuş bu müstesna şahsiyetler, tarih boyunca bütün Müslümanlar tarafından da büyük bir saygı, hürmet ve muhabbetle anılmıştır." 

 

 

Kaynak: Diğer

Sezen Aksu Diyanet