Sezen Aksu'dan İkizdere açıklaması

Sezen Aksu'dan İkizdere açıklaması

Müzisyen Sezen Aksu, Rize'nin İkizdere ilçesinde taş ocağı açılmasına tepki göstererek "Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir" dedi.

Karadeniz'in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyonu alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'örnek yayla' modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize'nin İkizdere Vadisi Cevizlik köyünde açılması planlanan ve 16 milyon tona yakın taşın alınacağı taş ocağı projesi tepkilere yol açtı.

Köylüler, bölgedeki taş ocağı projelerine karşı eylemlerine devam ediyor. Köylüler taş ocağının doğal yaşam alanlarının tahrip edileceğinden, tarım ve arıcılığın yok olacağından, geçim kaynaklarınının zarar göreceğinden kaygılılar. 

Gürdere ve Cevizlik köylerine yapılacak projeye tepki gösteren Sezen Aksu, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil… Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir."

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: ENDİŞE GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, "Rize İyidere Lojistik Limanı" projesi kapsamında bölgede devam eden taş ocağı faaliyetine yönelik tartışmalara ilişkin, "Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor." ifadesini kullandı.

TARKAN DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Megastar Tarkan da projeye tepki göstermişti. Twitter'dan açıklama yapan Tarkan "Canım memleketim Rize, canım İkizdere, canım hemşehrilerim! Acılı feryadınızı duyuyorum. İçim yanıyor benim de. Doğanızı, yurdunuzu korumak istemekteki haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım." demişti.

Kaynak: Haber Global TV

İkizdere Rize Sezen Aksu