Sermiyan Midyat: ABD'ye gelince ülkemin kıymetini anladım

koronavirüs

Oyuncu Sermiyan Midyat, Amerika'ya iş görüşmesine gitti. Ülkenin pandemi tutumu karşısında şaşırdığını söyleyen oyuncu, "Herkes sokaklarda, kuaförler açık, restoranlar açık, havalimanında bile ateşimizi ölçmediler" dedi.

Oyuncu sevgilisi Sercan Yaşar'ı darp ettiği iddia edilen Sermiyat Midyat, bir iş görüşmesi için ABD'ye gitti. 

Karşılaştığı manzara karşısında şoke olan Midyat, insanların koronavirüse karşı gerekli tedbirleri almadığını ve sosyal mesafe kurallarına uymadığını belirtti. Oyuncu, New York sokaklarında karşılaştığı manzarayı çektiği bir video ile anlattı. 

46 yaşındaki oyuncu, havalimanında ateş ölçümü yapılmadığını dile getirerek, kafelerin, restoranların açık olduğunu ve insanların sosyal mesafe kurallarına uymadığını söyledi.

Sermiyan Midyat: ABD'ye gelince ülkemin kıymetini anladım - Resim : 2

Midyat, Amerika ve Türkiye'de alınan tedbirleri de karşılaştırdı. 

Midyat, çektiği videoda şu ifadelere yer verdi: "Herkese Amerika New York'tan selamlar, sevgiler. Yaklaşık bir yıldır, pandemi başladığından beri yurt dışına çıkmamıştım. Şimdi bir iş görüşmesi dolayısıyla Amerika'ya geldim ve Amerika'nın pandemi konusunda tutumu karşısında inanılmaz şaşırdım. Herkesin süper güç dediği Amerika'dan bahsediyoruz. Bakın herkes sokaklarda, kuaförler ve restoranlar açık, herkes dip dibe, havalimanında ateş bile ölçülmedi. Bizde alışveriş merkezlerinde, kafede bile ateş ölçülüyor. Söyleyeceğim şey, belki kimilerinin beni linç etmesini sağlayacaktır. Zira memleketimize sırf muhalif olmak için ya da sırf şirin görünmek için siyah-beyaz diyen popülasyon çok fazla. Ben de biliyorsunuz 23 yıldır huzurunuzdayım, övgüsü ve eleştirisinin nereye gideceğini hesap etmeden konuşan bir deli kardeşinizim.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖSTERDİĞİ ÇABA TAKDİRE ŞAYAN"

Söylemek istediğim şu ki; hakikaten insan içindeyken fark etmiyor. Bir yıldır memlekette herkes birbirini delice eleştiriyor. Fakat şunu net olarak söyleyeyim ki, herkesin süper güç dediği Amerika'da gördüklerimden sonra memleketin kıymetini insan çok daha fazla fark ediyor. Bu, bir düşünce değil gözlemle tespittir. Bu konuda gerçekten memleketteki bütün sağlık çalışanlarının, hekimlerin, emekçilerin, Sağlık Bakanlığı'nın, hükümetin, Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hassasiyet, emek, çaba gerçekten teşekküre ve takdire şayan... Umarım tenkit etmeyi bildiğimiz kadar takdir etmeyi de öğreneceğimiz günlerde buluşuruz ve en yakında zamanda da sinemalarda görüşmek dileği ile görüşmek üzere."

Kaynak: Haber Global TV

Sermiyan Midyat ABD koronavirüs tedbirleri koronavirüs