Serdar Ortaç, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında!

Serdar Ortaç, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında!

Ünlü Şarkıcı Serdar Ortaç, 40 programına konuk oldu. Eski eşi Chloe'ya yanında kalması için 500 bin TL teklif etti mi? Ebru Gündeş ile arasını Demet Akalın mı bozdu? Ortaç, O Ses Türkiye sorusuna ise "Ben o koltukta olmalıydım" yanıtını verdi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Serdar Ortaç oldu. 

Babanızın "Başarılı olamayacaksın" sözü sizi kamçıladı mı?

'Müzisyen olma' dedi. 'Benim oğlum zurnacı olamaz' diyordu. Babam, koskoca atölyeyi oğlu idare etsin istiyordu. Ben kaçtım, ortanca kardeşime kaldı. 

Babanızdan hiç dayak yediniz mi?

Tabii ki yedim. Tam bir Osmanlı babasıydı. Bir kere sandalını kaçırıp, kız arkadaşlarımla açıldım. Bir yere çarptık. Geri getirdim. Bir şey olmamış gibi. Sonra babam bana sordu "Sen bu sandalı götürdün mü". Babam döverdi. Ama sonrasında 1 kutu çikolatayla gelirdi. Ben de içimden "Dövme, çikolata da getirme" derdim.  

Chloe ile olan evliliğinizde ayrılmayı kim istedi?

Ben istedim. Fakat ayrılmaya o getirdi. Ben Chloe'yi 19 yaşında tanıdım. İlk tanıdığı adamım. Çok genç evlendi. Biraz bireysel yaşasaydı bu evlilik bitmezdi. Benim de bir sürü hatam var.

Chloe'ye yanınızda kalması için para teklif ettiniz mi?

Ben para teklifi etmedim. Hatta boşanacağımız zaman oturup konuştuk. Benim hayatımı devam ettirmem için bana 3 lira yeter dedi. Ben de, sana 300 lira vereceğim dedim. "Sana para vericem biraz daha kal" denilebilir mi? Yok ya!

Chloe konusunda yanıldınız mı?

Ailesinden tutumu gördü. Ve şımarmadı. Karakteri sağlamdı. Hata varsa genç olması. Ama hata değil, şükür diyorum. 

Boşandığınıza pişman mısınız?

Evet pişmanım. Ama bir daha da olmaz.

Biseksüel misiniz?

BM, NATO kadar dünyanın her yerini gezdim, her milletten bir sürü insan tanıdım, hiç içimden öyle bir şey gelmedi.Kötü müdür iyimidir bilmem. Biseksüel değilim. Ben kadın severim, malum! O yüzden değilim!
 

Kadınlar sizi neden terk ediyor?

Bütün ilişkilerimde terk edilmedim. Ben terk ettiriyorum bir şekilde. Bir şey yapıyorum. Bitsin diye. Eski sevgilim Asta'ya nasıl aşıktım biliyor musun? 'Taş bağlayın, boğazdan atlayacağım' diyordum. 

Türk kızlarını beğenmiyor musunuz?

Beğenmez olur muyum?.. Ayşe, Fatma beni tanıyarak karşımda oturursa işler değişir. "Serdar'la yemek yiyorum" ben eros muyum. Neden böyle düşünüyorsun. Yine evlenebilirim. Ama kesinlikle bizden olacak. Sevicem. Bütün yalınlığımla sevileyim istiyorum.

 

Serdar Ortaç, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında! - Resim : 1

Cimri misiniz?

Şuanda dışarıdan borçlarımı toplamaya kalksam. Çalışmama gerek kalmaz. Gereği olmayan bir adama parayı vermeye cimri olurum. Bir yemeğe gittiğimde hesap öderim. Cimri değilim bence. Ama arkadaşlarıma sormak lazım.

Kadınlar ne ister?

35 yaşındaysam saçma şeyler söylemişimdir. Tecrübe ile fikirler değişiyor. Kadınların ufak şeylerden mutlu olduğunu biliyorum. Kadınlar şefkat ve güçlü erkek ister. Para olmadan yaşarlar bence. Annem babamdan ne harçlık alırdı ki?.. Evin ihtiyaçlarını karşılayacak olması yeter. Kız arkadaşlarının yanında kesinlikle kadınları rencide etmeyeceksin. Kadınlar ne ister? Sorusunun cevabı kesinlikle para değil. Onun dışında her şey ister. 

Şarkılarınızı mutsuzken mi yazıyorsun?

Mutsuzken iyi şarkılar yazıyorum. Evet mutsuzken yazıyorum. 

Serdar Ortaç şarkıları beyin mi yakıyor?

Seni çöpe atacağım poşete yazık yerine çok değersizsin seni çöpe atacağım mı diyeyim? Her şeyin bir üslubu var.

Çalıntı şarkı yaptın mı?

98'de Mamak Askeri Cezaevinde yattım. Akşamları saz alır hücreme arkadaşlar gelirdi. Bir gün bir tanesi Kürtçe şarkı söyledi. Bayıldım makamına. Dedim ki ben buna söz yazacağım. Hapisten çıktım. Şarkıyı albüme koydum. Sahibini aradım bulamadım. Anonim olarak koydum. Şarkının sahibi çıktı sonra anlaştık. 

Neden askerlikten kaçtınız?

Albaya gittim "Bana bir sene tecil verirmisin" dedim. O da "Tamam ama 1 yıl sonra döneceksin" dedi. "Tamam" dedim. Konserlerime devam ettim. Sonra konserime gelen biri beni Meksika'ya götürmek istedi. Apar topar hazırlandık ispanyolca öğrendim. Gittik. Konser verdim. Orada bir kıza aşık oldum. O kızın peşine takıldım. 6 ay geç döndüm. 3 ay hapis yattım. Güya bedelli askerlik yaptım. Toplam 6 ay!

2 nota 1 beste misiniz?

Tamamen bir kafiye ve uyak olması için koyduğum bir söz. Şarkılarım birbirine benzemiyorsa bil ki çalıyorumdur. Hepsi birbirine benzeyecek. Allah'tan Serdar Ortaç tarzı diye bir şey var. 

Serdar Ortaç tükendi mi?

Tükenmedim ara verdim. Tekrar aşık olur ve sağlığım yerine gelirse tekrar aynı şekle dönerim. 

Star gibi yaşamıyor musun?

20 yıl kadar burnumdan kıl almadan yaşadım. Sonra bir baktım kendim için yaşamamışım. Bisiklet aldım sahile gittim. Balık tutan abi, çekirdek çitleyen ablayla oturdum. Bu çok daha güzel geldi. Boşandıktan sonra her günüm böyle oldu. Gerçek yaşıyorum bu hoşuma gidiyor.

Tarkan'ı star olarak görmüyor musun?

Kesinlikle Megastar Tarkan. 10 sene önce, 40 yaşındayım, yetişkinim de yani! Bunu demiş miyim kesin? Sana güvenirim Jülide. Devletin iki dudağının arasında lafını kabul edebilirim, baya Tarkan’ı gömmüşüm burada! Şu an utanıyorum, büyük pişmanım şu an. Ama devletin iki dudağının arasındadır her şey, orası doğru. Tarkan’ı star olarak görüyorum, Megastar bence. Orada dediğimden de utanıyorum.
 

Ebru Gündeş ile aranız Demet Akalın yüzünden mi bozuldu?

Biz Ebru’yla ayrılmaz ikiliydik, hatta beni şöhrete adım attıran Ebru’dur. Radyoda beni buldu ve 'gel sana kaset yaptıracağım' dedi. Reza tutuklandı, o gün sohbette galiba gene bir pot kırdım! Demet’e mi dedim, oradaki gruba mı dedim; ‘Dur bi olayı anlayalım ne olduğunu görelim yarın geçmiş olsun derim’ dedim. O kadar! Acaba o kulağına başka mı gitti? Oradan mı bana kızdı? Şu an arkadaşlığımız kötü. Görse selam veriyor tabii ama eskisi gibi Serdar'ım yok artık! Ama ne gitti kulağına bilmiyorum ki! Orada kendimi haklı görüyorum! Hemen 'geçmiş olsun' diye yazmadım. Ertesi gün unuttum mesaj atmayı, öyle gitti. Ama olduysa da oldu, ne yapayım yani! O da benimle dostluğunu o yüzden bitirdiyse canı sağ olsun! Ben dostluğumu kolay bitirmem. Bir hatası, iki hatası olacak, 3 olacak, 5 olacak! Belki benim de 5 tane varsa... Bir de ona sormak lazım, bilmiyorum.
 

Acun'un teklifini kaçırdığınıza pişman mısın?

Evet çok pişmanım. 'O Ses Türkiye’de ben olmalıydım. Tam benim koltuğum bence. Evet Acun beni aradı, ‘Serdar bir program yapıyorum muhteşem olacak, Türkiye’de bir ilki başaracağız, Kenan Doğulu ve seni istiyorum’ dedi. Tamam abi dedim. Neye mal olur? 'Şu kadar olur abi' dedim. Çok fazla mı dendi, bütçe mi beğenilmedi, yoksa ben onu eğlenceye mi çağırdım, onu tam hatırlamıyorum. Buna cevap veremem. Ama soru zaten bu değil. Evet pişmanım! O koltuk benim olmalıydı! Çünkü ben orada güzel konuşurdum.
 

Ruhun hasta mı?

Ruhum hasta kabul ediyorum.

Serdar Ortaç'ın siyasi görüşü ne?

Siyasi fikrim yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bence en iyi lider. Herkesin hatası olur. Her şeyi aynı anda nasıl düşünsün. Ben çok beğeniyorum. Siyasi görüşüm olduğu için değil liderliğini beğeniyorumi. Sağcı solcu davasını sevmiyorum. Benim çocukluğumda yağ kuyruğunda beklerken, bugün yazıyoruz, 12 Ada'yı ne zaman alacağız diye. Ki onu da alacağız, bak göreceksiniz.

Ahmet Kaya'ya haksızlık ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Yüzde 100 haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Bir daha aynı şey olsa asla öyle bir şey yapmam, o grubun içine de girmem, o sahneye de çıkmam, marş da okumam. 10. Yıl Marşı'nı bile okumam! Ahmet Kaya hayranları inşallah beni affeder, çünkü sürekli, her gün özür diliyorum. Ben pişmanlığımı dile getiriyorum, 'bir daha böyle bir şey asla yapmam' diyorum. Çok yazık bir şeye sebep olduysam, hepimiz suçluyuz o zaman. Ahmet Abi de rahmetli oldu, babam da rahmetli oldu. Bu kaderdir!
 

İstanbul sözleşmesinin iptali konusunda ne düşünüyorsun?

Dünya erkeğinin göreceği şeyleri klibimde oynattım. Kadın hakları konusunda bir şeyler yapılmalı. Kadına yönelik şeyler değişmeyecek. Kızların eğitimi değişirse bir şeyler değişir.

 

Serdar Ortaç, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında! - Resim : 2

Başakşehir takımına neden beste yaptınız?

Para verdiler yaptım. Ben besteciyim. Diğer kulüpler de para versin, onlara da yaparım. Benim işim bu.

Serdar Ortaç'ı kumarla kim tanıştırdı?

Konser sırasında 23 yaşımda başladım.Kumarın bitirmediği şey yok. Uyanırsın gününü, yatarsın uykunu bitirir. Kendi oğlum olsa anlatırım ama o da anlamaz. 

Kumara tövbe ettim diyebilir misin?

Şimdi param yok oynamıyorum. Ama korkuyorum ileride yeniden param olursa yine oynar mıyım diye. Oynamasam çok güzel olur. Hayatım değişir. Mal mülk hırsım olsa belki böyle olmazdı.

Serdar Ortaç parasız mı?

Bir evim, bir arabam ve 2 bin TL bir bisikletim var. Eskisi gibi sular seller yok tabii. Bu lanet harcamalar yüzünden hepsini harcadım. Ali Sami Yen stadın yanındaki plazayı almıştım. Nusret gelip burayı bana sat demişti, Verdim. Kimseye muhtaç olmayayım. Evim var, arabam var, bisikletim var. Eskiden oturduğum evin yanındaki bütün evler benimdi. Komple İstinye Tepesi'ni almıştım. Kumar yüzünden hepsini sattım

Şöhret başınızı çok döndürdü mü?

Çok ukala yaptı. İyi bir adamsan seviliyorsan tadından yenmez. Çok büyük artıları var. Allah bu ödülü veriyor ama bedelini ödetiyor. 

Dostlarınız sizi terk mi etti?

Yeni boşanmıştım. Rahatsız ediyordum onları. Arkadaşlarım psikolağa git onlara dert yan diyor. Düğüne gelen eğlenceli dostlar yok. Eğlenceli günler de yok. Dostları kategorize edebilir misin? Ben ediyorum. Karım dinlerdi beni ama mecburiyetten mi dinlerdi bilmiyorum. 

Kendine öfkeli misin?

Çok kızgınım. Çok hatam var. Bela okumak işin ironisi. 50 yaşındayım evde kaldım. Ailem yok. Allah insanları eğlendirmemi istedi. Onu yapıyorum. 

Maneviyatını hangi ara kaybettin?

Babam öldükten sonra her şey anlamını yitirdi. Babam bir ay önce dedi ki "Kendimi iyi hissetmiyorum. Sana babalık edemediysem hakkını helal et" ben de "Bana böyle şeyler deme" dedim. Sonra tespihiyle birlikte gömdük gitti. Dünya ona kalmadı. Sultan Süleyman'a da kalmadı. Bana da kalmayacak. E tabii, hastalıklar, boşanma. Hepsinin de etkisi var. Ama babam öldükten sonra kaybettim. 

Serdar Ortaç'ın sağlığı nasıl?

Bedenimde 24 saat uyuşma var. Yaşam kalitesi konuşma zorluğu, bıkkınlık, yürüme zorluğu var. Beterin beteri var şükür diyorum.

En büyük hayaliniz nedir?

Devlet adamı olmak isterdim.

En büyük hayal kırıklığı nedir?

Chloe'nin gitmesi.Terk edilmek

Hayatının fon müziği hangi şarkınız?

Ya sanat müziği dinlerim ya da Sezen. Kendi bestemden ise "Haber gelmiyor yardan. Belli beni sevmiyor artık. Varsın bana can veren Allah. Şimdi verdiği gibi alsın"

 

Jülide Ateş 40 programı Haber Global Serdar Ortaç