Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin ev sahibi ile başı dertte

Haber Merkezi
Magazin Haberleri
Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin ev sahibi ile başı dertte

Şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibiyle mahkemelik oldu. Ekinci, aylık 6 bin 200 liraya oturduğu ev için istenen kira bedelinin 28 bin liraya yükseltilmesine itiraz etti. Bunun üzerine ev sahibi mahkemeye başvurarak kira tespit davası açtı.

Ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, Şişli'deki dairesinde kira artışı nedeniyle ev sahibiyle davalık oldu. Gayrettepe Mahallesi'nde aylık 6 bin 200 TL kira ödediği dairede, ev sahibi N.G. kiranın 28 bin TL'ye çıkarılmasını talep etti. Bu artışın yüzde 350 gibi fahiş bir oran olduğunu belirten Ekinci, bu miktarı ödeyemeyeceğini ifade etti.

Sabah Gazetesinden Armağan Yılmaz'ın haberine göre, Ev sahibi N.G., bölgedeki emsal evlerin kira bedellerinin bu seviyede olduğunu savunarak, Ekinci'nin teklifiyle zarar edeceğini öne sürdü. Taraflar arasında anlaşmazlık yaşanması üzerine N.G., İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kira tespit davası açtı. Mahkeme, önümüzdeki günlerde bu davayı görüşecek.

Ev sahibi N.G., mahkemeye sunduğu dilekçede, Ekinci'nin 2017 yılında 2 bin 200 TL karşılığında kiraladığı dairede, 6 yıl sonunda ödediği 6 bin 200 TL'nin yetersiz olduğunu belirtti. Kira bedellerinin 28 bin TL'den başladığını ifade eden N.G., bu nedenle zararının giderilmesi için dava açma yoluna başvurduğunu kaydetti.