Dünyaca ünlü Punk grubu The Members'ın solisti Nicky Tesco hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Magazin Haberleri
Dünyaca ünlü Punk grubu The Members'ın solisti Nicky Tesco hayatını kaybetti

1979'da Büyük Britanya'da hit olan "The Sound of the Suburbs" şarkısıyla üne kavuşan Punk grubu The Members'ın solisti Nicky Tesco, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni dalga akımının marşı haline gelen "The Sound of the Suburbs" ile hafızalara kazınan İngiliz punk grubu The Members'ın üyesi Nicky Tesco, 66 yaşında aramızdan ayrıldı.

Surrey'de 1976 yılında kurulan grup, 1979 yılında üne kavuşmuştu. Sözlerini Nicky Tesco ve Jean-Marie Carroll'un yazdığı "The Sound of the Suburbs" dikkat çekici bir başarı kazanmıştı.

Tesco, grubu gitarist Gary Baker, basçı Steve Morley ve davulcu Steve Maycock'la birlikte kurmuştu. Grupta sonrasında kimi isimler gitse de Tesco kaldı. Cliver Parker, sonrasında ise yerine Adrian Lillywhite dahil oldu. Grup 1983 yılında dağıldıktan sonra 2007'de yeniden bir araya geldi.

The Members'ın listelere giren diğer iki şarkısı ise At the Chelsea Nightclub ve Offshore Banking Business oldu.

Nicky Tesco müzik kariyerinin yanı sıra filmlerde de rol aldı. 4 filmde oynadı. En dikkat çekici olanı Aki Kaurismaki'nin Finnish adlı filmiydi. Bir süre müzik yazarı olarak gazetecilik de yaptı. Yine kısa bir süre İskoç punk grubu Skids'in solisti oldu.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere ölüm vefat