Oyuncu Ceren Hindistan hafızasını sildirdi! 'Yeniden doğmuş gibiyim'

Oyuncu Ceren Hindistan hafızasını sildirdi! 'Yeniden doğmuş gibiyim'

Oyuncu Ceren Hindistan, Instagram hesabı üzerinden hafızasını sildirdiğini açıkladı. Hindistan, "İnsan yeniden doğmuş gibi oluyor" dedi.

Ceren Hindistan, sosyal medya hesabından Transkraniyal Manyetik Uyarım yöntemi ile (TMS tedavisi) hafızasını sildirdiğini açıkladı. Hindistan, 1 yıl önce hafızasını sildirdiğini belirterek, "Gerçekten yeni doğmuş gibi oluyor insan tavsiye ederim" dedi.

Oyuncu, söz konusu paylaşımını şöyle noktaladı:

"Vücudunda herhangi bir protez, diş implantı, diş protezi, kalp pili ve stendi olan kişilere yapılmıyor."

TMS TEDAVİSİ (HAFIZA SİLDİRME) NEDİR?

 Hafıza sildirme yöntemi olarak adlandırılan TMS (Trans manyetik stimülasyon) 1903 yılından beri alternatif tıpta kullanılan bir yöntemdir. TMS tedavisine, başta depresyon hastaları olmak üzere pek çok psikiyatrik hastanın tedavisinde başvurulur. TMS, uyarıcı bir bobin aracılığı ile oluşan çok güçlü bir manyetik alan tarafından serebral kortekste küçük ve geçici elektrik akımı meydana getirilmesini hedefleyen bir tekniktir.

Uygulama sırasında bilinç kaybı meydana gelmez, ürperme gibi bir his duyulur. İşlem sırasında manyetik alan yaklaşık 100 desibellik bir ses çıkarır. Bu nedenle kulakların korunması gerekir.

TMS İLE HAFIZA SİLDİRMEK MÜMKÜN MÜ?

MS (Transkranial Manyetik Stimülasyon), dünyada psikolojik ve nörolojik amaçlı kullanılan bir tedavi yöntemidir.

TMS tedavisi, obsesyonu yani takıntıyı ve de depresyonu yok ederek bu anıların bize zarar vermesini önler. Ancak hafıza silinmez.

TMS'NİN YAN ETKİLERİ NELER?

Motor korteks üzerine motor eşikten daha büyük TMS uygulaması kas kontraksiyonuna ve motor uyarım potansiyeline (MEP) yol açabilir. Başparmak hareketleri ile TMS arasındaki zaman kaydedilebilir ve buna ileti zamanı adı verilir.

Ceren Hindistan