Oscar ödül töreni sunucusu olan Chris Rock kimdir? Chris Rock evli mi, nereli, kaç yaşında?

Oscar
Oscar ödül töreni sunucusu olan Chris Rock kimdir? Chris Rock evli mi, nereli, kaç yaşında?

Chris Rock kimdir? sorusunun yanıtı 2022 Akademi Ödülleri Töreni ile ilgili basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Ünlü aktör, "Karımın adını ağzına alma" diyerek Oscar Ödül Töreni'ni sunan Rock'a tokat attı. Peki Chris Rock kimdir? İşte Chris Rock hayatı...

94'üncü Oscar Ödül Töreni'nin ardından Chris Rock günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Ödül töreninde Chris Rock, Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith ile ilgili bir şaka yaptı. Will Smith de bunun üzerine sunucuya tokat attı. Peki, Chris Rock kimdir? Ünlü ismin hayatı, biyografisi ve kariyerine ilişkin ayrıntılar haberimizde.

will smith chris rock tokat

CHRİS ROCK KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Chris Rock, 7 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak 7 Şubat 1965 tarihinde Andrews'ta dünyaya geldi.

Ailesi ile beraber Brooklyn'e giden Rock'ın annesi işçi ve öğretmen, babası ise sürücü ve gazete dağıtıcısı olarak çalışıyordu.

Chris Rock'ın babası Julius 1989 tarihinde vefat ederek hayatını kaybetti. Diğer kardeşleri ise Andre, Tony, Brian, Kenny, Andi ve Jordan'dır.

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ SUNUCUSU CHRİS ROCK NE İŞ YAPIYOR?

Chris Rock komedyen ve oyuncu Eddie Murphy tarafından keşfedildi. Kendisi Murphy'nin büyük bir hayranıydı ve kendisine rol modeli olarak almıştı. Chris ilk kez 1985 tarihinde New York'ta Catch a Rising Star'da stand up'a başladı. İlk kez Eddie Murphy ile Beverly Hills Cop Part 2 filminde rol aldı.

chris rock eddie murphy

Chris Rock ilk başarısını 1990 yılında gerçekleştirdi, bu zaman o Saturday Night Live'ye girdi. Burada Adam Sandler, Chris Farley, David Spade gibi isimler ile de arkadaş oldu. Ardından müzik içerikli CB4 filminde ilk başrolünü oynadı ve filmin yapımcılığını da üstlendi. 1994 tarihinde ilk HBO özel Stand Up'nı yaptı, yarım saat süren Big Ass Jokes pek fazla bilinmese de Chris Rock'ın ününü artırmada yardımcı oldu. 1995 yılında The Immortals ve Panther filmlerinde rol aldı. Immortals'da biraz komik olan bir rolde çıkan Chris, Panther filmindeyse yine komik olsa da film biraz dramatik içerikliydi.

1997 yılında Chris The Chris Rock Show diye bir program sundu, fazla sürmese de programa Bernie Mac ve Martin Lawrence gibi isimler konuk oldu. 96'da çıkardığı ve yazdığı Rock This! (Rock Bu) kitabıyla kendi komedi tarzını bir kez daha göstermiş oldu.

Eski Stand up'ları Comedy's Dirtiest Dozen'den izlemek mümkündür. İlk HBO özel stand up'ı big ass jokes oldu. 1996'da Bring The Pain isimli bir HBO stand up daha yaptı, insanları çok güldüren ancak küfürler de barındıran Bring The Pain'e sonda Adam Sandler, Eddie Murphy, Chris Farley'e özel teşekkür gönderdi. 1999 yılında Bigger and Blacker ve 2004 senesinde de Never Scared stand up'larını yaptı: Rap, uyuşturucu, Tupac, evlilik, hastalıklar gini çeşitli konulara değinen Chrisin Bigger and Blacker stand up'ından Silah kontrol esprisi Oscarlı belgesel Bowling for Columbine'de de yer aldı. Ek olarak Jim Carrey ve Renee Zellwegerin başrolünde oynadığı Ben, kendim ve sevgilim filminde kısa olarak Bring the Pain isimli stand up konserinden sandviç sahnesi göründü. Comedy Central tarafından yapılan tüm zamanların 100 en iyi stand up'ında Chris 5. yerde oldu.

chris rock

CHRİS ROCK EVLİ Mİ?

Chris kendisine Steve Martin, Eddie Murphy ve Richard Pryor gibi isimleri örnek alıp ve onları kahraman gibi görmektedir. 1996 yılının 23 Kasım gününde Malaak Compton ile evlendi. Compton, StyleWorks'de çalışmaktaydı ve Chris Rock ile de Lola Simone ve Zahra Savannah adında iki kızları oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Chris Rock Will Smith