Okan Kurt iflas mı etti? Demet Akalın'ın boşandığı eşi Okan Kurt kimdir?

Demet Akalın
Okan Kurt iflas mı etti? Demet Akalın'ın boşandığı eşi Okan Kurt kimdir?

Ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın boşandığı Okan Kurt'un iflas ettiği iddialarının gerçekliği merak ediliyor. İflası istenen şirketlerin borcu 500 milyon TL'yi aştığı bilinmekteydi. Peki, Okan Kurt iflas mı etti? Okan Kurt kimdir?

Demet Akalın'ın geçtiğimiz dönemler içerisinde boşandığı eşi Okan Kurt ve ailesine ait nakliyat şirketleri için mahkeme, iflas kararında bulundu. Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt'a ait olan uluslararası taşımacılık şirketleri için konkordato talebinde bulunulmuştu.

OKAN KURT İFLAS MI ETTİ?

Her iki şirketin de konkordato talepli davası sürerken faaliyetleri de zaman içinde durma noktasına kadar gelmiş olduğu ifade edildi. Son gelişmelere göre Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde yapılan duruşmada iki şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararında bulundu. Ancak süre dolmadan dosyaya giren üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu, süreci tersine çevirmiş durumda.

Söz konusu raporda şirketlerin borcunun 510 milyon TL, varlıklarının değerinin ise 128 milyon TL olduğu ifade edildi. Mahkeme, 11 Mart tarihinde görülen duruşmada tarafların savunma ve taleplerini topladı. Avukat, şirketlerin borca batık olmadığını, sahip olduğu gayrimenkuller için yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiğini ifade etti.

Büyük bir bölümü banka avukatlarından oluşan alacaklılar grubu ise 'Şirketler, konkordatoya göre faaliyet göstermiyor.' ifadesini belirterek iflas kararı verilmesini talep ettiler. Buna göre mahkeme, iki şirketin de iflasına karar verdi. Son olarak tasfiye süreci için dosya Mersin İflas Müdürlüğü'ne gönderildi.

BORÇ SEBEBİYLE EVLERİNE HACİZ GELMİŞTİ

Şirketin borcu nedeniyle Demet Akalın ile Okan Kurt'un yaşadıkları eve haciz gelmişti. İşlemin sonrasında da ikili, boşanma yoluna gittiklerini söylemişlerdi. Sektörde 40 seneyi geride bırakmış olan firma, Türkiye'deki pek çok büyük firmanın uluslararası nakliye işlerini sürdürmekteydi.

okan kurt iflas

OKAN KURT KİMDİR?

Demet Akalın ile evlenip boşanmış olan Okan Kurt, 1982 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir. Okan Kurt, aslen Gaziantepli bir aileye mensuptur.

Okan Kurt ile Demet Akalın, 2012 yılında dünya evine girmiştir ve Hira adını vermiş oldukları bir kızları dünyaya gelmiştir. Okan Kurt, Demet Akalan’ın klibinde ve Osman Pazarlama filminde de oyuncu olarak kamera karşısında bulunmuştur.

Okan Kurt’un ailesine ait taşımacılık şirketinin borçları nedeniyle Demet Akalın ile Okan Kurt’un yaşadığı eve haciz işlemi uygulanmıştı. Çift geçtiğimiz yıllarda ise boşanmıştı. Ancak Okan Kurt ile Demet Akalın'ın birlikte yaşamaya devam ettiği biliniyordu.

Okan Kurt boyu:1.90 metre
Okan Kurt kilosu: 80 kg

Demet Akalın