Nusret yalanladı, kovulan garsonlardan biri ateş püskürdü

Nusret yalanladı, kovulan garsonlardan biri ateş püskürdü

Tuz serpme hareketi ile dünya çapında üne kavuşan Nusret Gökçe ile eski çalışanları arasındaki sular durulmuyor. Son olarak, kendisine iftira atıldığını belirten Gökçe'ye mahkemelik olduğu çalışanlarından yanıt gecikmedi.

Nusret Gökçe'nin açıklamalarından sonra Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına telefonla bağlanan garsonlardan biri çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İsmini vermek istemeyen garson; 'Bu dava bahşiş davası değil, haksız yere işten çıkarıldığımız için açılmıştı. Bahşiş davası devam ediyor henüz sonuçlanmadı' dedi.

Nusret, o iddialar hakkında konuştu

İşte, Nusret Gökçe'nin eski çalışanının olay yaratacak açıklamaları...

GÜNDE 40 BİN LİRA BAHŞİŞ BIRAKILIYOR

Bu dava, bizim bu aldığımız para, medyada çıkan sadece ve sadece işten çıkarılmanın… Yani bizim zararımız. Sadece işten çıkarıldığımız için o parayı aldık. Bahşiş davası ayrı, o daha sonuçlanmadı. 

Bu çok hassas bir konu. Sadece garson, komi yani serviste emeği geçen kişiler alabilir. Biz "Bunu günlük açıklamanız gerekir. Bu kadar para çıktı. Senin hakkın bu kadar' diye söylemeniz lazım dedik. Her çalıştığımız yerde bu böyle olmuştur, her zaman açıklanır.

İlk girdiğimiz günden beri güzel paralar da yaptık. Çok basit bir şey söyledik 'tipleri açıklar mısınız?' Çok yüksek tipler çıkıyordu. Günde 30 bin dolar, 40 bin dolar tiplerden bahsediliyor. 

Biz de bunu soruyoruz. 'Neden bu tipler açıklanmıyor, neden bize söylemiyorsunuz?' Önce geçiştirdiler. 'Açıklayacağız, şöyle böyle' dediler. Birkaç ay sonra iş başka noktalara gelmeye başladı. 

'Yeteri kadar para yapmıyor musunuz, ne konuşuyorsunuz' menajerler diyor bunu. 'Paranız yetmiyor mu?' tarzı muhabbetler dönmeye başladı. 

BİZİ TEHDİT ETTİLER

İş ilerleyince biraz tehditte dönmeye başladı müdürler tarafından. Bu süreçte de bazı arkadaşlar geri adım attı. İşini kaybetme korkusu yaşadı. Çoğunlukla Türk çalışanların. O yüzden geri adım attı. Biz de atmadık. Hakkımızı aramaya devam ettik. Bu süreçte mobbing başladı bize. Nusret Bey'in bunlardan haberi vardı. Diğer müdürler de onun yönlendirmesiyle bizim üstümüze gelmeye başladılar. 

Tehdit etme tarzı müdürlerin yaptığı şeyler. Bana 'buradan çıkarsan bu parayı kazanamazsın' tarzı şeyler söylediler. 'Bak senin için sonuçları kötü olacak' tehditleri almaya başladım. Gün içinde kameradan takip edip bütün gün açığımızı aramaya başladılar. Onun dışında servis yaptığımız masalara gidip müşterilerle konuşup bir açığımızı aradılar. 

Kendi son bir ayımda sava gider gibiydim. Sürekli diken üstünde çalışıyorduk. Bir açığımızı bulurlarsa kovulacağımızı biliyoruz çünkü bütün gün böyle geçiyor ve psikolojik destek aldım bu sürede. 

'LİMONA ELLE DOKUNDUN' DİYE KOVDULAR

Çok zor süreçlerden geçtik, baktılar biz çıkmıyoruz yalan yanlış ifadelerle hepimizi kovdular. Birisini sebepsiz kovdular. Birisini 'limona elle dokundun' diye kovdular. Bir arkadaşımız aşağıda otomattan yiyecek almaya inmiş ondan dolayı uyarmışlar sonra da kovdular. Tabii bunlar mahkemece kanıtlandı, bizim haksız yere kovulduğumuz. 

BAHŞİŞ DAVASI DEVAM EDİYOR

Nusret Bey'in menajeri bize 'İstediğiniz davayı açın. Amerika'nın en iyi avukatları bizde hiçbir şey alamazsınız' dedi. Bu tarz konuşmalar yaptılar ve hep şunu iddia ediyorlardı 'Bizim paramız var. Bize hiçbir şey olmaz.' 

Nusret Bey 'mahkeme her zaman doğru kararı vermez' demiş, bu mahkemenin kararını kabul etmemek.Daha bizim davamız bitmedi. Bahşiş davası var. Bu sonuçlanan dava işten haksız yere çıkarıldığımız içindi. Bahşiş davası sonra görülecek. Hatta bizden sonra 20'ye yakın çalışan da dava açacak milyon dolarlık bir dava olacak o. 

Nusret Gökçe dava mahkeme ceza