Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı tepkisi: Tam bir saçmalık

Magazin Haberleri
Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı tepkisi: Tam bir saçmalık

Şarkıcı Mustafa Sandal, Türkiye'de Cadılar Bayramı'nın kutlanmasına tepki gösterdi. Sandal, "Ya siz başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz ya da biz bambaşka bir gerçeklik yaşıyoruz" dedi.

Şeyma Subaşı, Fahriye Evcen ve Merve Boluğur gibi isimler, Cadılar Bayramı'nı kutlamak için kostümlerle pozlar verdi. Şarkıcı Mustafa Sandal ise Gazze'de yaşanan saldırıları hatırlatarak ülkemizde Cadılar Bayramı'nın kutlanmasına tepki gösterdi.

"CADILAR BAYRAMI TAMAMEN SAÇMALIK"

Cadılar Bayramı'nın kutlanmasından rahatsız olan Sandal, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bir Pagan geleneği nasıl bize bulaştı? Ne cadısı, ne kostümü, ne şekeri, ne alaka! Görüyorum ki, ortalıkta hiçbir problem yokmuşçasına en coşkulu şekilde birileri Cadılar Bayramı'nı kutluyor. Ya siz başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz ya da biz bambaşka bir gerçeklik yaşıyoruz! Yaşanan kıyamet boyutundaki vahşeti pas geçip, pagan adetinize olan sadık duruşunuz enteresan. Kusura bakmayın ama Cadılar Bayramı tamamen bir saçmalık" ifadelerini kullandı.

CADILAR BAYRAMI

Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim'de kutlanan, öncelikle Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış bayram. Çocukların, genellikle korkunç kostümler giyerek, kapı kapı dolaşıp şekerleme ve harçlık topladığı bir bayramdır. Diğer Cadılar Bayramı kutlamalarında yapılan etkinlikler arasında maskeli balolar, balkabağından fener oyma, korku filmi seansları ve perili olduğuna inanılan evlere düzenlenen geziler sayılabilir.

Cadılar Bayramı, başlıca Kuzey Amerika ve Britanya Adaları'nda yer alan ülke ve bölgelerde kutlanır. Bu bölgelerde çok büyük ve görkemli bir festival olan Cadılar Bayramı kutlamaları, Amerikan kültürünün etkisiyle Avrupa ve Okyanusya'da yer alan diğer Batılı ülkelerin yanı sıra Japonya, Filipinler ve Latin Amerika'da da yaygınlaşmaktadır.

 

Kaynak: Haber Global TV