Geleceğe Dönüş serisinin yıldızı hastalığıyla ilgili konuştu: “Ölümden korkmuyorum”

Magazin Haberleri
Geleceğe Dönüş serisinin yıldızı hastalığıyla ilgili konuştu: “Ölümden korkmuyorum”

Geleceğe Dönüş film serisiyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Michael J. Fox, 30 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. 60 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, yakın zamanda bir tedavi bulunmadığını ve ölümden de korkmadığını söyledi.

Geleceğe Dönüş serisiyle ünlenen 60 yaşındaki oyuncu hastalığıyla ilgili konuştu. Michael J. Fox, hastalığı konusunda gazetecilerin nasıl yaklaştığını ve şu anda hangi aşamada olduğunu anlattı:

"ÖLÜMDEN HİÇ KORKMUYORUM"

“Parkinson’dan kurtulup kurtulamayacağımı sorduklarında, ’60 yaşındayım ve bilim zor’ diyorum. Yani hayır. Ben gerçekten mutlu bir adamım. Kafamda hastalıklı bir düşünce yok; ölümden korkmuyorum. Hiç.”

29 YAŞINDA TEŞHİS KONULMUŞTU 

Dört çocuk babasına, 1991 yılında 29 yaşındayken Parkinson teşhisi konmuştu.

Kanada doğumlu aktör, geçtiğimiz ekim ayında katıldığı bir programda paparazzilerin hastalığını kamuoyuna açıklamaya nasıl zorladığını anlattı:

“Bana teşhis konduktan yedi veya sekiz yıl sonraydı… Ve paparazziler, dairemin önünde durup bana ‘Senin sorunun ne?’ diye soruyorlardı. Komşularıma ‘bununla uğraşamam’ dedim, dışarı çıktım.”

Fox, 2000 yılında halkı bu hastalık konusunda eğitmek ve hastalıkla mücadelede araştırmalara fon sağlamak için Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı’nı açtı.

Kaynak: Diğer

Geleceğe Dönüş Michael J. Fox Parkinson hastalığı