Mehmet Ulay'ın cenaze töreni detayları belli oldu

Magazin Haberleri
Mehmet Ulay'ın cenaze töreni detayları belli oldu

Rol aldığı dizi ve film projeleri ile adından söz ettiren Mehmet Ulay, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti. Mehmet Ulay'ın cenaze töreni detayları belli oldu.

Türkiye'nin tanınmış tiyatro ve sinema sanatçısı Mehmet Ulay, kanser tedavisi gördüğü Erlangen Üniversitesi Hastanesinde bu gece vefat etti.

MEHMET ULAY'IN CENAZE TÖRENİ DETAYLARI BELLİ OLDU

Tiyatro ve sinema sanatçısı Mehmet Ulay, kanser tedavisi gördüğü Erlangen Tıp fakültesinde hayatını kaybetti. Mehmet Ulay'ın cenazesi Nürnberg Güney Mezarlığında toprağa verilecek.

Mehmet Ulay'ın cenaze töreni detayları belli oldu - Resim : 1

MEHMET ULAY KİMDİR?

Çok sayıda tiyatro ve sinema filmlerinde rol alan sanatçı Mehmet Ulay, 1942'de İstanbul'da doğdu. Ankara'da büyüyen ve lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesinden mezun olan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı. Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yapan Mehmet Ulay, bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yaptı.

Kaynak: İHA

Mehmet Ulay kanser tedavisi magazin haberleri Almanya