Mavera 7. Bölüm İzle

Mavera
Mavera 7. Bölüm İzle

TRT 1 ekranlarında Ramazan ayı boyunca olacak yeni dizi Mavera'nın 7. bölümü yayınlandı. İşte kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için internete yüklenen 18 Nisan 2021 Pazar tarihli Maveraya Yolculuk Dizisinin 7. bölümünü izleyebileceğiniz link.

Mavera dizisinin 7. Bölümü TRT 1 ekranlarında 18 Nisan Pazar günü yayınlandı. Dizi Ramazan boyunca her gün saat 23:45'te yayınlanıyor. 

Mavera dizisinin konusu

Birbirinden iddialı yapımlara imza atarak izlenme rekorları kıran TRT 1’de yeni bir dizi daha başlıyor: “Mavera” Hâce Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesini anlatan 'Mavera' dizisi Ramazan ayı boyunca her gün saat 23.45’de TRT 1 ekranlarında olacak. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberliğin mücadelesini konu alıyor. Hâce’nin hikmetli nefesi; insanların ruhuna dokundukça, saflar belirginleşiyor. Bir tarafta onu Bağdat’tan göndermek isteyenlerin kurduğu fitne mahfili; diğer tarafta ise Hâce Ahmed’in “Alp” bileğiyle koruyup, “Eren” yüreğiyle kucaklayacağı insanlar… Uygarlığımızın büyük ışığı Hace Ahmet Yesevi’nin verdiği büyük mücadeleyi anlatan Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Atilla Öner, Arben Akış, Volkan Uygun, Alper Türedi, Şükran Karanlık, Alkan Kızılırmak ve Zara rol alıyor. “Mavera” 12 Nisan’dan itibaren Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün TRT 1’de…

ES Film'in yapımcısı olduğu diziyi Doğan Ümit Karaca yönetiyor.

Karakterler (Oyuncular):

Hace Ahmet Yesevi (Korel Cezayirli)

Mahmud (Tansel Öngel)

Sarı Saltuk (Görkem Sevindik)

Mervan (Ferit Kaya)

Pehlivan Hamza (Hasan Küçükçetin)

Yalgız (Demircan Kaçel)

Necip (Arben Akış)

Kutluk (Erdem Ergüney)

Dübeys Bin Sadaka (Evren Erler)

Dadı (Handan Yıldırım)

Adnan (Haydar Köyel)

Urungu (Mehmet Ali Aysin)

Halife Müsterşid (Nusret Çetinel)

Sedat (Sedat Mert)

Kara Leyla (Zara)

Asife (Dilara Yeşilyaprak)

Aytolu (Nur Berfin Çiroğlu)

Necat (Adrian Can)

Şahsuvar (Mehmet Korhan Fırat)

Mansur Ata (Recep Usta)

Sinan Tuzcu, Muharrem Özcan,  Atilla Öner, Volkan Uygun, Alper Türedi, Şükran Karanlık, Alkan Kızılırmak

Mavera 7. Bölüm İzle

Mavera dizisinin 7. Bölümünü tek parça izleyebileceğiniz link. 

ÖNEMLİ NOT: TRT'nin linkteki TRTizle sitesine Facebook, Google ya da Apple ID'nizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu hesaplardan biriyle giriş yapıldığında dizi ücretsiz olarak seyredilebilmektedir.

Mavera son bölüm izle dizi izle dizi haberleri trt dizileri Maveraya Yolculuk dizisi Mavera izle mavera dizisi trt 1 izle