Matthew Perry'nin en sevdiği 'Friends' bölümü

Magazin Haberleri
Matthew Perry'nin en sevdiği 'Friends' bölümü

28 Ekim'de hayatını kaybeden Friends dizisinin Chandler Bing'i Matthew Perry, 2004'te verdiği bir röportajda en sevdiği Friends bölümünü açıklamıştı.

10 yıl boyunca Chandler Bing karakterine hayat veren Matthew Perry, bir nesle damgasını vuran Friends diziyle gönülleri fethetmişti.

236 bölüm olarak yayınlanan dizinin en sevdiği bölümünü 2004 yılında Entertainment Weekly'ye açıklayan Matthew Perry "The One with the Blackout" adlı bölümü seçmişti.

İlk sezonda yer alan bu bölümde Chandler karakteri, Victoria's Secret modeli Jill Goodacre'la birlikte elektrikler gidince bir ATM'de kilitli kalmıştı. Chandler, Jill'le flört etmeye çalışmış ancak uluslararası bir modelin yanında olduğu için tutulup kalmıştı. Hatta çiğnediği sakız nedeniyle az daha boğuluyordu. Bölümün sonuna doğru Jill Goodacre boğulmakta olan Chandler'ı Heimlich manevrasıyla kurtarıyordu. Finalde de Matthew Perry'yi yanağından öpüyordu.

Perry röportajda bu bölümde normalde geveze olan Chandler karakterinin çok az repliğe sahip olmasına dikkat çekmişti. Perry, "Kabul edelim ki Jill çok güzel bir kadın, bu yüzden az konuştuğum bölümde rolü oynamak zor olmadı" demişti.

Friends'in diğer yıldızları ise bu bölümde Chandler'dan ayrı bir sahnede yer alıyordu. Matthew Perry ilk kez bu bölümde diğer karakterlerden ayrı kalmış ve onları dışarıdan görebilmişti.

Perry "O bölümün harika yanı dizinin diğer dörtte üçünü izleyebilmemdi. Beş harika oyuncu muhteşem bir iş çıkarmıştı. O gün Friends'in ne olduğunu gerçekten anladım." demişti.

Ölüm nedeni halen belirsiz olan Matthew Perry'nnin bağımlılık geçmişi nedeniyle bunun aşırı dozda opioid'den kaynaklandığı düşünülüyordu. Ancak ön toksikoloji raporunda metamfetamin veya fentanil'e rastlanmadı.

Matthew Perry ölümünden kısa bir süre önce alkol ve ağrı kesici bağımlılığından dizinin diğer oyuncuları Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer ve Lisa Kudrow'la olan dostluğu sayesinden kurtulduğunu şöyle anlatmıştı:

"Penguenler, aralarından biri hastalandığında ya da yaralandığında etrafını sararak ona destek olur. Penguen kendi başına yürüyebilene kadar diğerleri etrafında dolaşıyor. Friends'teki rol arkadaşlarımın benim için yaptığı da tam olarak buydu."

 

Kaynak: Haber Global TV