MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı

MasterChef Türkiye
MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı

'MasterChef'te ilk finalist kim oldu?' sorusu final haftasına giren MasterChef Türkiye 2021'in son bölümünde yanıt buldu. MasterChef'te ilk 3 yarışmacı arasına giren Eren Kaşıkçı, Tahsin Küçük ve Hasan Biltekin, büyük finale kalabilmek için yarıştı. Peki MasterChef'te kim kazandı?

MasterChef Türkiye'de finale adım adım yaklaşılıyor. MasterChef Türkiye 11 Ocak akşamı son bölümüyle ekranlara geldi. Yarışmanın finalist isimleri Eren, Hasan ve Tahsin arasında dün akşam final oyunu oynandı. Peki bu akşam MasterChef'te ilk finalist kim oldu? İşte yanıtı….

MASTERCHEF’TE İLK FİNALİST KİM OLDU?

MasterChef Türkiye’nin konsepti Kırmızı oldu. Yarışmacılar, kendi menülerini oluşturdu. Menüde soğuk başlangıç, ana yemek ve tatlı var. İlk oyunda yarışmacılar kafalarında oluşturdukları soğuk başlangıcı yapmak için uğraştı. Süre sonunda yapılan yemekler şeflerin beğenisine sunuldu. İlk oyunda yarışmacıların aldığı puanlar şöyle; Tahsin 17, Hasan 24, Eren 25. Böylece ilk oyunda en çok puanı toplayan Eren oldu.

MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı - Resim : 1

İkinci etapta ana yemek yapıldı. Verilen sürenin bitimiyle şefler, hazırlanan yemeklerin tadımını yaptı ve kritik puanları açıkladı. İkinci oyunda Hasan 23, Eren 22, Tahsin 19 puan aldı. Toplamda ise Tahsin 36, Eren 47, Hasan 47 puana yükseldi.

MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı - Resim : 2

Son oyunda ise yarışmacılar en lezzetli tatlıyı yapmaya çalıştı. Bir saatlik süre sonunda yapılan tatlılar şeflere ikram edildi. Şefler, tadım sonrasında yarışmacıları on üzerinden değerlendirdi. Son oyunda şeflerin verdiği puanlara göre toplamda 74 puan toplayan Eren, MasterChef'in ilk finalisti oldu. Hasan 68 puana yükselirken, Tahsin 61 puan alabildi.

MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı - Resim : 3

'Tabakla ilgili konuşulacak tek şey vereceğim puan' diyen Mehmet Şef Eren'e 9 verdi. Ve bu puanı uzun zaman sonra ilk kez verdiğini de belirtti.

MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı - Resim : 4

MASTERCHEF BÜYÜK FİNALİ NE ZAMAN?

MasterChef 2021’de Salı ve Çarşamba akşamı finalistler belirlenecek. Perşembe günü finalistler arasında ilk gün oyunları oynanacak. Cuma günü ise canlı yayında büyük final ekrana gelecek. İki finalist arasındaki mücadelede kazanan MasterChef Şampiyonu olacak.

MasterChef'te ilk finalist belli oldu! Mehmet Şef'in puanı şaşırttı - Resim : 5

MASTERCHEF EREN KAŞIKÇI KİMDİR?

Masterchef Türkiye 2021'in ilk finalisti olan Eren Kaşıkçı, 1989 yılında Kırıkkale'de doğdu. Bir kardeşi bulunan Eren Kaşıkçı'nın babası asker annesi ise ev hanımıdır. Babasının tayinleri nedeniyle birçok şehirde gezdiğini belirten Eren Kaşıkçı, yarışmaya Gökçeada'dan katılmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Eren Kaşıkçı halen hayatını orada sürdürmektedir. Kaşıkçı, İlkokulu Balıkesir Edretmit'te, ortaokul Kıbrıs'ta, liseyi ise Samsun'da turizm meslek lisesinde okumuştur. Üniversitede ise 19 Mayıs Üniversitesi Turizm Bölümü'ne giden Kaşıkçı, bu bölümü tamamlamadığını ifade etmektedir. 2013 yıllarında özel bir aşçılık okulunda profesyonel eğitim aldığını dile getirmektedir.

Eşi Ecem Kaşıkçı ile 2015 yılında, çalıştığı otelde tanıştığını ifade eden MasterChef Eren, birlikte Bodrum'a yerleştiklerini ifade etmektedir. 'Oraya yeni hikayeler yazmaya gittik' diyen Eren, 2017 yılında ise Ecem ile evlendiklerini ve Çanakkale'nin en turistik bölgelerinden biri olan Gökçeada'ya taşındıklarını söylüyor.

Kaynak: Haber Global TV

MasterChef MasterChef Türkiye magazin magazin haberleri TV8